Data publicării:

Jurnalist Reuters, mort în Liban. Reacția armatei israeliene. Reuters nu a putut stabili că a fost ucis de armament tras din Israel

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Armata israeliană a declarat sâmbătă că investighează un incident din sudul Libanului în care a fost ucis un jurnalist Reuters. Un martor Reuters aflat la fața locului a spus că a fost lovit de rachete trase din direcția Israelului, notează chiar Reuters. 

”Suntem conștienți de incidentul cu jurnalistul Reuters”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, lt. col. Richard Hecht, într-un briefing de presă. "Este un lucru tragic", a spus el.

Libanul a declarat sâmbătă că va depune o plângere oficială Consiliului de Securitate al ONU cu privire la „uciderea deliberată de către Israel” a jurnalistului Issam Abdallah, cetățean libanez, a informat presa de stat. Acesta era cameraman pentru Reuters. 

Abdallah se afla, vineri, cu un grup de jurnalişti de la Al Jazeera şi Agence France-Presse, când a fost ucis în timp ce filma. Grupul lucra în apropierea satului Alma al-Shaab, aproape de granița cu Israel, unde armata israeliană și Hezbollah au fost implicate într-un schimb de focuri. 

Maher Nazeh, care a fost rănit în același incident, a spus că filmau rachetele care veneau din direcția Israelului, când Abdallah a fost lovit. Acesta din urmă stătea jos, lângă un zis de piatră.  Câteva secunde mai târziu, o altă rachetă a lovit mașina folosită de grup, care a luat foc.

Associated Press și Al Jazeera au spus că rachetele sunt israeliene, dar Reuters nu a putut stabili dacă rachetele au fost trase de Israel. Agence France-Presse și Al Jazeera au declarat fiecare că doi dintre jurnaliștii lor au fost răniți în incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel