Data publicării:

Juniorii României au remizat cu Spania (1-1). Cine a înscris pentru tricolorii U19

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Selecționata Under-19 a României a reușit un rezultat de egalitate, 1-1, împotriva puternicei echipe a Spaniei, în ultima partidă a turneului patrulater organizat de Federația Română de Fotbal la Mogoșoaia. 

Meciul a debutat cu o notă nefavorabilă pentru tricolorii antrenați de Ion Marin, Spania deschizând scorul încă din minutul 6, printr-un autogol nefericit al lui Mario Bărăitaru. Cu toate acestea, echipa României nu s-a lăsat descurajată și a răspuns prompt, egalând prin Ioan Vermeșan, unul dintre tinerii promițători ai echipei, care activează la Hellas Verona în Italia. Reușita lui Vermeșan a venit ca un moment de respiro, readucând echilibrul pe tabelă și stabilind scorul final al partidei.

Competiția a oferit prilejul de a vedea la lucru jucători care deja au avut ocazia să evolueze la nivel de club în Superligă. Frații David și Alexandru Irimia, împrumutați de Dinamo la Metaloglobus, au arătat o bună coordonare, în timp ce Alin Techereș de la Universitatea Cluj și Alin Chinteș (aflat la Unirea Ungheni) și-au demonstrat capacitatea de a face față presiunii într-un meci internațional.

De asemenea, lotul a inclus și jucători care activează în străinătate, aducând un plus de experiență și diversitate tacticii naționale. Printre aceștia s-au numărat Ioan Vermeșan (Hellas Verona/Italia), Emanuel Marincău (FSV Mainz/Germania), Darius Fălcușan (Empoli/Italia), dar și alți tineri talentați precum Vlad Dănciuțiu (Udinese/Italia) și Ianis Tarbă (Celta Vigo/Spania).

În urma rezultatului de egalitate cu Spania, România a încheiat competiția pe locul al treilea, acumulând 4 puncte. Tricolorii au avut o evoluție mixtă în turneu, debutând cu o înfrângere în fața Norvegiei (0-2), dar reușind să își redreseze jocul cu o victorie importantă împotriva Germaniei, 2-0, înainte de remiza cu Spania.

Soarta câștigătoarei turneului va fi decisă în meciul dintre Norvegia și Germania, programat la Voluntari, în aceeași zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel