Junior Moraes a stârnit furia presei ucrainene. A ajuns în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Junior Moraes)
Sursă foto: Facebook (Junior Moraes)
Junior Moraes și alți 12 fotbaliști au ajuns duminică în România, prin vama Albița. 

Fotbalistul Junior Moraes a stârnit indignare în rândul ucrainenilor, acesta ajungând în România în urmă cu două zile. Deși deține cetățenie ucraineană, având astfel dreptul să se înroleze în armată, acesta a luat o decizie care nu a fost pe placul conaționalilor săi. 

Fostul jucător al Gloriei Bistrița este unul dintre cei 13 jucători ai Dinamo Kiev și Șahtior care au reușit să fugă din calea războiului. Aceștia au ajuns pe teritoriul țării noastre duminică seară, prin vama Albița (județul Vaslui), împreună cu familiile lor, scrie gsp.ro

Nu au respectat decretul din Ucraina

La numai o zi după ce Rusia a invadat Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a decretat impunerea legii marțiale. Aceasta îi obligă pe toți bărbații sănătoși, care pot lupta, cu vârste între 18 și 60 de ani, să rămână în Ucraina pentru 90 de zile de la instaurarea decretului. Având în vedere faptul că Moraes s-ar fi sustras de la efectele acestui decret, presa ucraineană s-a arătat revoltată. 

În total, grupul de sportivi și rude număra 42 de persoane, iar la intrarea în țară a fost așteptat de reprezentanți ai Echipei Naționale, care i-au preluat cu autocarul lor. La începutul acestei săptămâni, jucătorii vor decola către casele lor, din România. 

Vezi și: Mesajul unui soldat rus pentru mama sa, înainte să moară: Sunt în Ucraina. Este un adevărat război aici, mă tem. Bombardăm și civili - FOTO / VIDEO

Deținuții cu experiență militară vor fi înrolați în armată

Conform informațiilor Kyiv Independent, președintele Zelenski a ordonat eliberarea deținuților care au experiență de luptă. Acesta a precizat că este o alegere morală dificilă, dar că este necesară pentru apărarea țării.

Președintele ucrainean a mai menționat că prizonierii vor lupta pe cele mai active fronturi. „Cheia acum este apărarea”, a mai spus Zelenski. Vezi AICI mai multe.

T-ar mai putea interesa și: Mihai Leu și Vitali Klitschko, prieteni de-o viață. Ce i-a spus primarul Kievului chiar înainte de a începe războiul din Ucraina

Vitali și Wladimir Klitschko, pregătiți să treacă la arme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel