Juncker: Brexit a înrăutățit problemele cu care se confruntă Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker
Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apreciat că procesul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar a înrăutățit situația statului britanic, creând un ciclu de „promisiuni, promisiuni neîndeplinite și minciuni”, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

În cadrul unui interviu pentru postul german de televiziune ARD, președintele în exercițiu al Executivului britanic, ce urmează să fie înlocuit de Ursula von der Leyen, a apreciat că problemele cu care se confruntă statul britanic au fost amplificate ca urmare a inițiativei Brexit.

„Marea Britanie are alte probleme decât Brexit, iar aceste probleme devin mai mari din cauza Brexit. Ei încearcă să le ascundă, dar ele devin tot mai mari", a declarat Juncker.

Promisiuni, promisiuni și minciuni repetate

Totodată, oficialul european a descris demersul de ieșire a statului brianic din Uniunea Europeană ca fiind un ciclu continuu de „promisiuni, promisiuni neîndeplinite și minciuni repetate din nou și din nou", la scurt timp după ce l-a acuzat pe premierul britanic Boris Johnson de afirmarea „multor minciuni" pe parcursul campaniei sale din 2016.

Premierul Johnson speră ca alegerile din decembrie să îi ofere un nou mandat pentru a finaliza procesul de ieșire a Marii Britanii din Blocul comunitar, aflat în impas din cauza lipsei unei susțineri coerente în cadrul Parlamentului Britanic, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel