Jumătate din unitățile de cazare de pe litoral nu-și pot servi clienții. DE CE
Data publicării:
Autor: Andreea Marinaș
WhatsApp
Hotel la mare
Hotel la mare
În prag de sezon estival, aproape jumătate dintre unitățile de cazare din Constanța riscă falimentul.

În județul Constanța, unde se deschide sezonul estival la sfârșitul acestei săptămâni, 45% dintre companiile care dețin unități de cazare prezintă un risc ridicat de a intra în insolvență, potrivit unui comunicat de presă. La nivel național, jumătate dintre companiile din România care dețin unitățile de cazare riscă să intre în insolvență. Din cele 2.748 companii care dețin hoteluri, 1.508 (55%) prezintă un risc ridicat de a intra în insolvență.

Bucureștiul se află în fruntea listei, 64% din companiile care dețin hoteluri sau alte unități de cazare cu sediul aici prezentând un risc ridicat de intrare în insolvență. Dintre județele dezvoltate turistic, riscuri mari de intrare în insolvență au de asemenea companiile din Brașov (62%), Bihor (59%), Cluj (55%) Mureș (54%), Prahova (53%) și Timiș (51%), se arată într-un studiu Creditinfo România, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

[citeste si]

Potrivit studiului Creditinfo România, există o legătură directă între anul înființării companiei care deține hoteluri sau alte unități de cazare și riscul de intrare în insolvență. Astfel, cele mai expuse acestui risc sunt companiile înființate în perioada 2006-2010, 54% dintre companiile înfiinţate atunci prezentând acest risc. În schimb, cele mai solide afaceri în domeniu, potrivit datelor statistice, le au companiile înființate în primii ani de după revoluție. Doar 31% din companiile înființate în perioada 1991 - 1995 prezintă risc ridicat de intrare în insolvență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel