Judo: Un român, campion mondial. Gușă: Performanță excepțională
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Performanță excepțională pentru judo-ul românesc: un român devine campion mondial de judo în fața unui japonez la Campionatele Mondiale din Chile.

Cadetul Eduard Șerban a devenit campionul mondial al categoriei 90 de kg, după ce l-a învins în finală pe japonezul Mori Kenshin.

Campionatul Mondial se desfășoară în Chile, iar sportivul român a învins pâna în finală campionii Slovaciei, Mexicului, Italiei si Canadei.

"Este o performanță excepțională atât pentru judo, dar și pentru sportul românesc, o performanță pe care am tot așteptat-o, iar având în vedere condițiile de pregătire și potențialul în ansamblu al sportului românesc, este o performanță neașteptată. În judo, România se luptă cu state ca Brazilia, de exemplu, țară unde baza de selecție este de 1 milion de judokani, sau Franța unde sunt 700.000 de judokani. De aceea este mai valoroasă o astfel de performanță când se întâmplă", a spus Cozmin Gușă, potrivit Realitatea TV.

Spre comparație, în România, sunt doar 3.500 de judokani. Pentru a deveni campion mondial, sportivul român a trecut de campionii Slovaciei, Mexicului, Italiei, Canadei și Japoniei, țara-mamă a judo-ului.

"Este cu atât mai meritoasă această victorie cu cât vine în fața unui sportiv din Japonia, țara care a inventat judo-ul și care se pregătește pentru Olimpiada din 2020. Eduard Șerban are toate meritele, este un copil modest care s-a pregătit la Pitesti, antrenorul Valentin Ioniță i-a dat indicații extrem de importante, în special în finală. Ultimele două meciuri, semifinala și finala, au fost foarte echilibrate. O să-l așteptăm cum se cuvine, nu are timp de odihnă pentru că săptămâna viitoare urmează o cupă mondială de juniori pe care o găzduim la Arad, cu 300 de sportivi din Europa", a mai spus Cozmin Gușă.

Șerban l-a învins în finală pe japonezul Kenshin Mori, prin ippon.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel