Data actualizării:
Data publicării:

Dan Nica (PSD): În acest județ, drumurile sunt mai bune decât în Franța și Germania. Oamenii vin și spun că „e wow“ / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @evening_tao
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @evening_tao
Dan Nica, politician PSD și candidat pentru Parlamentul European, a fost invitat la emisiunea electorală „DC Votez", de pe DC News, DC News TV și ȘtiriDiaspora, unde a vorbit despre cum s-a schimbat județul Galați în ultimii ani. 

Dan Nica a vorbit despre eforturile depuse în Galați pentru atragerea fondurilor europene. Potrivit acestuia, județul Galați a ajuns de pe locul 34 pe locul 3, în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, cu proiecte în derulare de peste 3,4 miliarde de euro.

„Vreau să vă mai spun câteva eforturi pe care le facem în Galați pentru atragerea fondurilor europene. Este, până la urmă, un mesaj pentru toată lumea. Dacă vrei, poți, dacă știi cum să faci lucrurile, atragerea fondurilor europene este un lucru care este la îndemâna fiecărei persoane care are o responsabilitate în această țară.

Județul Galați a ajuns, de pe locul 34, pe locul 3 la absorbția fondurilor europene. Un lucru extraordinar! Sunt fonduri, în derulare, de peste 3.4 miliarde de euro.

Municipiul Galați are în derulare proiecte care l-au adus în top 3 din România. Cei care vin în Galați spun: „Orașul ăsta este wow", spun că ceea ce au văzut în orașul Galați este un element de referință și mă bucură acest lucru.", a spus Dan Nica. 

 

3. Foto: Ager... (dan-nica_51781200.jpg)

 

Drumurile județene din Galați, mai bune decât în Franța și Germania 

Dan Nica a afirmat că drumurile județene din Galați sunt mai bune decât multe drumuri similare din Germania sau Franța. 

„Știți că drumurile județene din Galați, cele care au fost refăcute, și sunt refăcuți aproape 600 km dintr-o rețea de 800 km, sunt mai bune decât multe drumuri de aceeași categorie din Germania sau din Franța? Vă spun eu. Când mă duceam în Germania și Franța, m-a dus Waze-ul pe niște drumuri că era autostrada blocată și pot să vă spun că drumurile din Galați, în primul rând, sunt late, au ecartament de 6 metri și jumătate cu ecartament și acostament de o parte și de cealaltă.", a spus Dan Nica. 

 

În Galați s-au depus eforturi pentru sănătate

Dan Nica a subliniat eforturile depuse în sectorul sănătății, în Galați, care a devenit un centru de excelență regional. Acesta a menționat că locuitorii din județele Brăila, Vrancea, Vaslui și Tulcea vin la Galați pentru tratamente specializate.

„Există eforturi pentru partea de sănătate. Galațiul este un centru de excelență în sănătate, în toată această regiune. Toți cei care au probleme, Brăila, Vrancea, Vaslui și Tulcea, nu pot să vină decât la Galați. Mă refer la chirurgie cardio-intervențională. Deci dacă ai nevoie de un stent și este o chestiune de maximă urgență, doar la Galați se poate face această operațiune și ea se face în timp util. Au fost puse până în prezent, cred că, 500 de stenturi de când a fost inaugurată această nouă secție.

Galațiul este centrul de tratare a celor care au nevoie de tratament pentru cancer. Toate aceste județe vin la Galați. Sunt peste 5000 de persoane care au parte de tratament ultramodern, cu aparatură de ultimă generație, la Spitalul Județean din Galați. La fel pentru partea de neurochirurgie, la fel și pentru partea de chirurgie toracică.

Sunt investiții de câteva zeci de milioane de euro în aparaturi de ultima generație, aparaturi de investigație medicală, aparaturi care să poată ajuta medicii să ia cele mai bune decizii, să poată să ofere cele mai bune tratamente. Pentru oameni contează acest lucru.", a spus Dan Nica la emisiunea electorală „DC Votez", de pe DC News, DC News TV și ȘtiriDiaspora. 

 

Youtube video image

 

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel