Județul cu numeroase oportunități pentru turiști. Jicman, ICR: E important să reușim să spunem aceste povești frumoase
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: AMDTDD
Foto: AMDTDD
Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român (ICR), a vorbit despre județul care oferă numeroase oportunități din punct de vedere cultural.

România beneficiază de nenumărate oportunități pentru a încuraja turismul. Un bun exemplu în acest sens este județul Tulcea, care oferă o gamă largă de avantaje pentru cei care vor să cunoscă zona și din punct de vedere cultural. Despre aceste avantaje a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Româna (ICR):

„Cultura e o metodă de promovare a diverselor regiuni, localități. De exemplu, am văzut că în Tulcea sunt ansambluri lipovenești de muzică și cei din HoReCa atrag turiști cu spectacolele oferite în pachetul de vacanță. Poate ar vrea să atragă turiști și din străinătate“, a punctat Val Vâlcu.

„Cred că este o dublă oportunitate. Pe de o parte, această promovare turistică a destinației respective cu oferta culturală, iar pe de altă parte, în multe astfel de locuri, cum e Tulcea, e important, în colaborare cu partenerii locali, să reușim să spunem aceste povești frumoase, pentru că pe lângă produsul cultural în sine, la Tulcea există și această componentă atât de diversă din punct de vedere etnic, o componentă care există în bună pace de foarte mult timp și cred că sunt modele de de succes.

Ne gândim la astfel de soluții și credem că și autoritățile locale pot fi interesate de o astfel de promovare, iar noi mizăm și pe susținerea lor pentru că bugetul ICR este limitat, deși s-ar putea să fie mai mare. ICR-ul ar trebui să le ofere deschiderea ușilor, să le ofere contactul cu partenerii și să le indice care sunt partenerii și locurile recomandate, dar și soluțiile mai puțin atractive. Sper să mergem inclusiv spre parteneri privați, spre sponsori care să ajungă să colaboreze cu ICR și să finanțăm împreună. Noi venim cu expertiza și respectivii parteneri să poată asigura o parte a finanțării astfel încât să câștigăm cu toții“, a spus, la DC News, Liviu Jicman.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Traducerile din Literatura Română. Liviu Jicman (ICR): S-au investit peste 2 milioane de lei. Vorbim doar de zeci de titluri

Un nou concept cultural în Europa și în lume. Liviu Jicman (ICR): Experiența pandemiei trebuie folosită

Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre un nou concept de cultură în Europa și în lume:

„Cred că a trecut etapa în care discutam despre fiecare artă în parte și peste tot în Europa, dar nu numai, se discută despre transdisciplinabilitate, proiecte culturale care sunt transversale, care implică și teatrul, și filmul, și...“, a precizat Liviu Jicman.

„Adică ai o expoziție de artă și în cadrul ei cântă și o doamnă la vioară, un grup de artiști prezintă o scenă“, a completat Val Vâlcu.

„Exact! Sunt spectacole de teatru, de exemplu, care de la început propun abordări multimedia. E o combinație între film, teatru și partea plastică, dacă ne gândim la decoruri. Asta ne oferă și posibilitatea de a ne adresa unui public mai larg, de a traduce textele respective în diverse limbi și cred că aici e zona spre care trebuie să ne îndreptăm. Inclusiv provocările din ultimii ani, iar aici mă refer la perioada pandemiei, ar trebui folosite (...).“, a spus Liviu Jicman (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel