Județul Botoșani se confruntă cu criza de apă. Au fost luate primele măsuri
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Steve Johnson/ PEXELS
Fotografie de la Steve Johnson/ PEXELS
Pe fondul secetei furnizorul de apă din judeţul Botoşani este în imposibilitatea de a asigura un volum de apă suplimentar care să acopere necesarul din această perioadă al populaţiei.

În acest context, operatorul de apă a cerut tuturor consumatorilor, atât celor alimentaţi din râul Siret, cât şi celor alimentaţi din râul Prut, să utilizeze apa doar pentru consum menajer, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului sau umplerea piscinelor potrivit Agerpres.

De asemenea, Nova Apaserv a anunţat o limitare a programului de furnizare a apei în oraşul Flămânzi şi în localităţile care sunt alimentate din aceeaşi magistrală. Astfel, locuitorii din Flămânzi vor beneficia de apă de luni până vineri şi duminică în intervalul orar 6.00- 9.00, iar sâmbătă în intervalul orar 17.00- 21.00.

Pentru localităţile Cristeşti, Băluşeni, Draxini şi Copălău furnizarea apei va fi asigurată, în funcţie de debit, zilnic în intervalul orar 9.00- 16.00.

"În prezent sunt localităţi importante cu aglomerări mari de populaţie, aflate la capetele de coloane ale aducţiunilor principale, care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract", se mai arată în comunicatul Nova Apaserv.

Citește și...

Vremea 20 iunie - 3 iulie 2022. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

BANAT

În prima săptămână valorile termice dirune vor fi de 30...33 de grade, mediat regional (cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 20, 25, 26 și 27 iunie). Ulterior datei de 27 iunie, variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel încât, mediat regional, maximele se vor situa în jurul a 32 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 20 – 24 iunie de valori cuprinse între 14 și 17 grade, în medie. În perioada 25 -29 iunie, minimele se vor situa în jurul a 18 grade, apoi până la sfârșitul intrvalului vor coborî ușor spre 16 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 22 iunie. 

CRIŞANA

În prima zi a intervalului media maximelor va fi de 32...33 de grade, apoi va scădea până spre 28 de grade, valoare ce va caracteriza intervalul 21 – 23 iunie. Ulterior, media maximelor va crește spre 34 de grade, în ziua de 25 iunie, apoi vor scădea spre 32 de grade, valoare în jurul căreia în intervalul 27 iunie -03 iulie variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Minimele vor crește de la 14 grade în medie, în 20 iunie, spre 16 grade în 21 iunie, apoi vor scădea spre 12 grade în data de 22 iunie. Ulterior acestei date (22 iunie) minimele vor crește treptat până spre 18 grade, în medie în nopțile de 26 și 27 iunie. După data de 27 iunie, variațiile vor fi nesemnificative, media minimelor situându-se în jurul a 16 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în 22 iunie, apoi în perioada 25 -28 iunie. 

TRANSILVANIA

În intervalul 20- 23 iunie maximele vor fi cuprinse între 26 și 30 de grade, mediat regional, apoi vremea se va încălzi urmând ca în zilele de 25 și 26 iunie, media maximelor să urce spre 32 de grade. Ulterior zilei de 26 iunie și până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade.  Minimele vor fi de 13...14 grade, mediat regional în primele nopți, apoi vor scădea spre 8 grade în 22 iunie. Ulterior datei de 22 iunie, media minimelor va crește treptat până spre 16 grade, în 28 iunie, apoi variațiile vor fi nesemnificative, urmând ca până la sfârșitul intervalului să se atingă 14 grade.  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în 23 iunie, apoi în intervalul 25 iunie -03 iulie.

MARAMUREŞ

Pornind de la 32 de grade, în medie în prima zi a intervalului, maximele vor coborî spre 26...27 de grade în perioada 21-23 iunie, apoi vor crește spre 31...32 de grade în perioada 24 -26 iunie. Ulterior zilei de 26 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile vor fi nesemnificative, astfel încât maximele se vor situa în medie în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor fi de...citește în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel