Evenimentul va reuni, într-un demers unic la nivel judeţean, cererea cu oferta, respectiv cel puţin 300 de invitaţi, producători autohtoni ai celor mai bune produse alimentare şi manageri de hoteluri, restaurante, pensiuni, săli de evenimente, baruri, cluburi etc, în scopul cunoaşterii reciproce şi stabilirii de parteneriate. De asemenea, vor participa marii producători bihoreni de produse alimentare, reprezentanţi ai şcolilor interesate de învăţământul dual, bucătari, cofetari, ospătari, reprezentanţi ai instituţiilor judeţene implicate şi ai Ministerelor Turismului, Agriculturii, Mediului de Afaceri, Educaţiei. Potrivit preşedintelui Asociaţiei culturale D'Art Oradea, Nicolae Pop, principalul organizator, cu această ocazie se va realiza şi o bază de date judeţeană reprezentativă pentru acest domeniu, postată pe site-ul www.probihor.ro.
Întâlnirea non-formală va avea loc pe o terasă a Hotelului President din Băile Felix, joi, 19 septembrie, de la ora 18. Programul va cuprinde prezentări de produse şi servicii gastro şi conexe, de produse cu degustare, discuţii libere, demonstraţii de artă culinară, prezentare de modă gastro - tunici/uniforme, farfurii şi pahare, muzică live, expoziţie de artă plastică cu temă culinară. În meniul serii se vor regăsi produse exclusiv locale, bihorene, într-un bufet rece şi unul cald, cu fripturi la grătar şi cuptor, viţel şi berbec la proţap, băuturi diverse. Good Chefs Academy este iniţiată de un grup de patru pasionaţi ai gastronomiei: Nicolae Pop (bucătar, formator, preşedintele D'Art), Radu Silaghi (preşedintele Asociaţiei Firmelor Bihorene) şi antreprenorii Babics Laszlo şi Ciprian Urs.
Academia va oferi cursuri de gătit tuturor celor care doresc să deprindă arta culinară (de la patru ani!), alături de cursuri de formare şi certificare recunoscute în UE, de bucătari şi cofetari-patiseri, masterclass-uri, atât pentru amatori cât şi pentru profesionişti, cu specialişti de top. Nu în cele din urmă, Good Chefs Academy va însemna promovarea, susţinerea şi reprezentarea producătorilor locali, a distribuitorilor locali de produse şi servicii gastronomice. Evenimentul de lansare a proiectului Good Chefs este organizat de Asociaţia Culturală D'Art Oradea şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Agenţia de Management al Destinaţiei) şi al Asociaţiei Comunelor din România - Filiala Bihor, în parteneriat cu firmele Phenalex (singura fabrică de dulceţuri bio din ţară) şi Inox Line Distribution.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol