Judecătorul Danileţ a câștigat al doilea proces cu CSM: Din păcate, încă nu mă pot întoarce la Tribunal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat al doilea proces cu CSM.

Judecătorul Cristi Dănoleţ a anunţat că a câştigat definitiv un proces cu CSM care l-a sancţionat pentru că ar face parte din două formaţiuni politice, el fiind membru al organizaţiilor VeDem Just şi ICDE-România Europeană. El a precizat că sentinţa a anulat în întregime soluţia iniţială.

„Azi am câștigat definitiv, la curtea supremă, un al doilea proces cu CSM. Anul trecut, în mai 2022, mă sancționase pentru că aș face parte din două formațiuni politice - VeDem Just, cu care promovez educația juridică și ICDE-România Europeană, cu care militez pentru cultura democratică europeană - și că cele două asociații au semnat comunicate de presă împotriva Guvernului. Or, magistraților le este interzis să facă politică.

S-au oferit să mă apere două avocate: Luminița Tuleașcă și Cornelia Lalu. Ele au convins ICCJ că CSM s-a înșelat atunci când m-a sancționat cu excluderea din magistratură și au anulat în întregime soluția inițială. Le mulțumesc doamnelor avocat!

Din păcate, încă nu mă pot întoarce la Tribunal. În total am fost sancționat de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. Până acum am câștigat două procese. Mai am unul. Între timp, pe perioada recursului, încă sunt suspendat din funcție”, a spus judecătorul Cristi Danileț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel