Judecători, amenințați și înjurați de doi deținuți din Penitenciarul Bacău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Doi deținuți de la Penitenciarul Bacău sunt judecați pentru că au înjurat și amenințat judecătorii în timpul unor ședințe.

Incidentele s-au petrecut la Judecătoria Bacău, iar cei doi deținuți nu sunt la prima abatere de acest fel, fiind deja condamnați pentru fapte similare.

Unul dintre ei, un bărbat de 28 de ani, încarcerat în Penitenciarul Bacău pentru omor și înșelăciune, a înjurat, în 2017, președintele completului de judecată, atunci când acesta i-a atras atenția să păstreze liniștea în sală, în timpul unui termen în instanță. Cu câteva luni înainte, acesta a amenințat un alt judecător.

A doua situație prezentată de procurori în rechizitoriu face referire la un termen de judecată în care se dezbătea o constestație depusă de deținut, în 2016. Când i s-a dat cuvântul, inculpatul a spus că își dorește să își retragă cererea, iar consilierul juridic al Penitenciarului a considerat că acesta este un abuz de drept și a propus amendarea acestuia, fapt susținut și de procuror. Nemulțumit de propunere, deținutul s-a enervat și a început să înjure. Magistratul a cerut ca bărbatul să fie scos din sala de judecată, iar acesta l-a amenințat, notează Mediafax.

Cel de-al doilea deținut, în vârstă de 32 de ani, și el încarcerat în Penitenciarul Bacău, când a fost prezentat instanței la un termen din dosarul său, în 2016, l-a înjurat pe judecătorul care prezida ședința. Incidentul a avut loc când bărbatului i s-a dat cuvântul pentru a explica ce solicită instanței.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel