Judecătoarea Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș: MIZA desființării Secției Speciale. Se înșeală amarnic!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook
foto Facebook
Judecătoarea Adriana Stoicescu, președintă a Tribunalului Timiș, a reacționat după ce Guvernul Orban a mai făcut un pas spre desființarea SIIJ. 

”Într-o țară în care oamenii mai au încredere doar în Zâna Măseluță și în care, în curând, staborul va redeveni o opțiune, nimeni nu vorbește despre adevărată miza a desființării secției speciale. Aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârșite împotriva magistraților incomozi. Și de a o lua de la capăt, eventual... Între țipete politicianiste și păreri emise la un pahar, niciun profesionist nu a ieșit să explice ce a însemnat și ce poate însemna, conferirea competenței de cercetare a magistraților unor procurori care, în același timp, sunt părți în cauzele deduse judecății. Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanța imparțială și independența. Cât de corect poți să judeci când știi că procurorul tău de ședința poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunț formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis după gratii? Cât de imparțial te poți pretinde când ți se poate flutură, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multă independență? Faptul că există oameni care nici măcar nu au citit raportul Inspecției Judiciare, dar susțin cu vehemență desființarea secției, arată cât de superficial gândim. Politicienii par a nu înțelege că independența și imparțialitatea judecătorilor sunt mai importante decât orgoliile meschine și trebuie să rămână deasupra înțelegerilor și minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise. Nu am fi ajuns aici dacă justiția nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice. Când numirea procurorilor de rang înalt s-a făcut pe principiul unu de la mine, unu de la ține, la ce să te aștepți? Dacă cineva își imaginează că politicienii își doresc, prin desființarea secției, apărarea independenței magistraților, se înșeală amarnic. Ei își doresc continuarea luptei anticorupție pe hârtie, garantată doar împotriva adversarilor politici, cu largul concurs al unor judecători reduși la tăcere.

”Ocupați să pronunțăm soluții potrivite”

Căci nu va mai avea nimeni timp să se gândească la dreptate și aplicarea legii, la corectitudine. Vom fi ocupați să pronunțăm soluții potrivite, menite să ne asigure liniștea și libertatea. Următorul pas va fi desființarea inspecției judiciare, reîntoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul ministerului justiției, tribunalele populare conduse de oamenii puterii. Totul cu largul concurs al celor care nu citesc și fac politică, deși ar trebui să citească și să nu facă politică.” a scris judecîtoarea Adriana Stoicescu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel