Judecătoarea Dana Gîrbovan, la șefia Curții de Apel Cluj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dana Gîrbovan  Foto: Facebook
Dana Gîrbovan Foto: Facebook
Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, va fi numită la conducerea Curții de Ape Cluj, după ce a câștigat concursul pentru conducerea uneia dintre cele mai importante instanțe din România, 

Dana Gîrbovan își va relua noua funcție începând cu data de 1 ianuarie, 2021. Potrivit unor surse citate de clujust.ro, aceasta a câştigat concursul pentru funcţie, dar rezultatele  nu au fost încă anunţate oficial.

La concursul pentru funcție au mai participat două nume grele din magistratura clujeană, Elena Botezan – fost procuror șef DNA Cluj și Irinel Andrei – fost vicepreședinte al Curții,. Potrivit sursei citate, soluționarea contestațiilor la barem nu poate sa schimbe rezultatul de la Cluj, fiind diferență suficientă de punctaj între Gîrbovan și Irinel Andrei. Pe site-ul CSM, candidații sunt notați cu coduri, de aceea informațiile sunt pe surse.

Rezultatele oficiale vor fi afișate pe 7 decembrie. Dana Gîrbovan îi succede în funcție judecătoarei Denisa Băldean, care a avut două mandate, iar acum este în concursul de promovare la Înalta Curte.

Cine este Dana Gîrbovan

Preşedinta UNJR a fost propusă în 2019 pentru funcţia de ministru al Justiţiei, de către fostul premier Viorica Dăncilă, însă preşedintele Iohannis a respins numirea. Aceasta și-a dat demisia din magistratură după ce a fost nominalizată, însă după refuzul lui Iohannis de a o valida ca ministru a făcut cerere să fie reprimită.

Gîrbovan este unul dintre magistrații care  susțin Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel