Jucătorii echipei naționale de fotbal din China trebuie să scape de tatuaje
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Jucătorii echipei naționale de fotbal din China au acum „interdicție oficială de a-și face noi tatuaje", iar cei care au deja au fost îndemnați să le „îndepărteze".

Ministerul chinez al Sporturilor a interzis tatuajele pentru jucătorii echipei naționale de fotbal și le-a cerut celor care le au deja să le „îndepărteze", într-un moment în care puterea comunistă vrea să pună capăt tendințelor considerate vulgare, transmite Mediafax. 

De la muzică la jocuri online, China a încercat în ultimele luni să recâștige controlul asupra tinerilor și să impună anumite valori, opuse „decadenței morale” care ar veni din străinătate.

Este vizat și conținutul „vulgar" difuzat pe micul ecran și pe rețelele de socializare, care trebuie înlocuit cu valori „patriotice". Prin urmare, autoritatea chineză de reglementare în domeniul audiovizualului a cerut, în ultimele luni, criterii de frumusețe „corecte", interzicerea bărbaților „efeminați" și a „influencerilor vulgari".

CITEȘTE ȘI: Mai multe culori folosite în tatuaje, interzise de Uniunea Europeană. Singurele excepţii

Jucătorii echipei naționale a Chinei au acum „interdicție oficială de a-și face noi tatuaje", a anunțat ministerul sportului, îndemnându-i pe cei care le au să le „îndepărteze", conform ANSA.

„În circumstanțe speciale, tatuajele trebuie acoperite" în timpul antrenamentelor și competițiilor, a precizat ministerul într-un comunicat care interzice recrutarea oricărui sportiv tatuat.

Tatuajele sunt în general dezaprobate în China, care rămâne o societate predominant conservatoare. Dar au un oarecare succes în orașele mari, mai ales în rândul tinerei generații.

VEZI ȘI: Te-ai tatuat, ai mers la dentist sau la saloanele de înfrumusețare? TESTUL pe care ar trebui să-l faci

Mihai Lixandru, director de proiect ARAS (Asociația Română Anti-SIDA), a dezvăluit la dezbaterea online „Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA”, marca DC News și DC Medical, care sunt categoriile de persoane ce ar trebui să se testeze. 

„Trebuie să ne gândim la ce riscuri am avut. Riscurile sunt legate de modul în care se transmite”, a spus Mihai Lixandru. 

În continuare, directorul de proiect ARAS a precizat că vorbim de:

1. Persoanele care au avut contacte sexuale neprotejate

2. Persoane care au parteneri multipli, ca lucrătorii sexuali

3. Persoanele care intră în contact cu sângele altor persoane, inclusiv consumatorii de droguri injectabile

4. Persoanele care au avut parte de manichiură, pedichiură, tatuaje, cu instrumente nesterilizate

5. Persoanele care, la cabinetele stomatologice, nu au beneficiat de instrumentar sterilizat.

De asemenea, și femeile gravide ar trebui să se testeze pentru a reuși, cu ajutorul medicilor, să aducă pe lume copii sănătoși, în cazul în care ele poartă virusul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel