Jucătorii de fotbal ai Poloniei au refuzat să îngenuncheze în semn de apreciere pentru mișcarea BLM / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Jucătorii de fotbal ai Poloniei au refuzat să îngenuncheze pentru mișcarea BLM / Sursă foto: Captură Youtube
Jucătorii de fotbal ai Poloniei au refuzat să îngenuncheze pentru mișcarea BLM / Sursă foto: Captură Youtube
Fotbaliștii polonezi au refuzat să îngenuncheze pentru a susține mișcarea Black Lives Matter și, în schimb, au arătat eticheta de pe tricouri pe care scria „respect“.

În Premier League, a îngenunchea în semn de apreciere față de Black Lives Matter (BLM) înainte de un meci este o practică larg răspândită. Totuși, în meciul de calificare la Cupa Mondială între Polonia și Anglia de pe stadionul Wembley din Londra, echipa de fotbal poloneză a refuzat să îngenuncheze pentru BLM.

În schimb, la fel ca jucătorii cehi în timpul meciului cu Țara Galilor, au arătat o etichetă de pe mâneca stângă a tricourilor lor pe care scria „respect”. Decizia jucătorilor polonezi a provocat reacții pe rețelele de socializare, dar majoritatea comentariilor au evaluat pozitiv gestul.

Federația Poloneză de Fotbal (PZPN) a publicat, de asemenea, o declarație oficială privind problema jucătorilor polonezi care nu au îngenunchiat. Aceasta a precizat că gestul echipei naționale poloneze a fost neutru și apolitic și că toți reprezentanții polonezi s-au opus complet oricărei expresii de rasism și intoleranță, precizează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel