Data actualizării:
Data publicării:

Jucătoare de tenis, suspendată 16 ani pentru meciuri trucate

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
Fotografie creată de Todd Trapani, de la Pexels
Fotografie creată de Todd Trapani, de la Pexels

Jucătoarea kârgâză Ksenia Palkina (fostă locul 163 în lume) a fost suspendată pentru 16 ani de către Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului.

Conform lequipe.fr., Ksenia Palkina a fost suspendată provizoriu din luna noiembrie 2019. Mai mult, jucătoarea a primit o amendă de 100.000 de dolari, precizează sursa citată.

Palkina a recunoscut că a aranjat meciuri în 2018 şi 2019, a spus ITIA, prin manipularea rezultatelor, cu jucători plătiţi în avans, pierzând în mod voluntar partide de tenis. Acest fapt ce le-a permis pariorilor să câştige sume mari de bani, de cele mai multe ori în turnee secundare, despre care ei au aflat de dinainte rezultatul final.

Citește și - Pariurile au devenit o problemă majoră pentru tenisul mondial, iar ITF a decis să ia măsuri în 2019

Federaţia internaţională de tenis (ITF) a luat atunci în calcul suspendarea parţială a pariurilor la turneele Futures, cele de nivelul cel mai scăzut, pentru a evita trucarea meciurilor, informează agenţia EFE.

"Pentru noi, integritatea este unul dintre cele mai importante elemente şi 'nucleul' ITF, indiferent că este vorba de trucarea de meciuri sau de dopaj. Noi, împreună cu restul agenţilor implicaţi în această afacere cheltuim milioane de dolari pentru a menţine acest sport cât mai curat", a declarat preşedintele ITF, David Haggerty.

Una dintre soluții - suspendarea parțială a pariurilor sportive



Una dintre soluţiile pe care ITF le-a evaluat pentru a împiedica jucătorii să trucheze partidele a fost suspendarea parţială a pariurilor în turneele de cel mai scăzut nivel pe scara ATP şi WTA. "Este un lucru la care ITF s-a gândit. Motivul pentru care încercăm să ajungem la un anumit timp de acord este că am văzut că există oameni care se apropie de turnee şi vorbesc cu jucătorii", a adăugat Haggerty.

Cu toate acestea, preşedintele ITF a avertizat că nu se poate renunţa la pariuri în totalitate, pentru că acest lucru ar genera o piaţă neagră care ar putea fi dăunătoare la o scară mai mare. "Trebuie să existe un număr de meciuri în care poţi paria, pentru că, dacă nu vor exista, se creează o piaţă neagră", a spus Haggerty pe baza unui studiu realizat de un grup independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel