Jucării pentru copii mici. Dr. Mihai Craiu, testul "tubului de hârtie igienică"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Dr. Mihai Craiu propune "testul tubului de hârtie igienică" pentru a afla care este dimensiunea potrivită a jucăriilor pentru copiii mici. 

Totul după ce un copil în vârstă de 5 ani a murit asfixiat, după ce a înghiţit o jucărie dintr-un ou de ciocolată. 

VEZI ŞI Tragedie într-o familie din Maramureș. Copil mort după ce s-a înecat cu o jucărie dintr-un ou de ciocolată

"Trebuie să încercăm să vedem dacă jucăria sau piesele detașabile ale acesteia intră într-un cilindru, să zicem, cât ar fi spațiul liber din interiorul unui sul de hârtie igienică”, spune medicul Mihai Craiu. Este un diametru pe care îl putem aprecia și dacă formăm un cerc unind vârful degetului arătător cu cel al degetului mare de la mână. Dacă un obiect poate fi introdus în interioul unui astfel de spațiu, cum e tubul de la hârtia igienică, atunci dimensiunea lui nu este cea potrivită pentru un copil mic.

Dacă vorbim de un obiect mic, cât ar fi o monedă de 10 bani sau un bob de strugure sau o mușcătură dintr-un hot-dog, genul acesta de obiecte, relativ rotunde, plastice și moi ar putea să astupe complet calea aeriană”, a detaliat dr. Mihai Craiu la Digi24

Ce găsesc medicii în gâtul copiilor

 

„Am scos, din păcate, din gâtul copiilor tot felul de lucruri, de la insigne din colecția bunicului, nasturi de uniformă, metalici, la o serie întreagă de monede sau obiecte artizanale. Copiii au o abilitate extraordinară de a desface tot felul de fragmente”, avertizează Mihai Craiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel