Jucan (CNA) propune educație media în școli, împotriva ”corupției spirituale”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Young Boy Watching Television
Young Boy Watching Television

Membrul CNA Valentin-Alexandru Jucan a propus vineri, în cadrul dezbaterii  ”Nu vă uitați copii la TV - Vezi ce vede copilul tău”, că între materiile școlare ar fi necesară și educația media, cu o periodicitate cel puțin lunară, dată fiind influența pe care media o exercită asupra copiilor, transmite Mediafax.

În cadrul unei dezbateri organizate la Palatul Parlamentului, la care a fost prezent și ministrul Educației, Remus Pricopie, a spus că degradarea spațiului audiovizual se răsfrânge asupra copiilor și tinerilor. Potrivit lui Jucan, pentru tineri, puterea exemplului negativ, preluat din spațiul audiovizual, are toate caracteristicile a ceea ce se numește ”corupție”, respectiv ”corupția spirituală”. "Implicaţiile acestui fenomen sunt vaste şi devastatoare în rândurile tinerilor", care sunt "seduşi" de ce văd la televizor.

Jucan a mai argumentat că libertatea a fost înţeleasă de către media, după 1989, ca "libertatea de a fi dezmăţat, libertatea de a exhiba neruşinarea, libertatea de a cultiva limbajul mitocănesc, calomnia".

”În ceea ce priveşte rolul CNA, acesta este definit clar în legea ce guvernează acest for. Este adevărat, această lege are nevoie de modificări. Dar nu de schimbarea ei în întregime. În opinia mea un astfel de demers ar ascunde alte tentaţii. În cazul protecţiei minorilor, necesitatea absolută este ca legiuitorul să încuviinţeze ridicarea nivelului amenzii minime spre un prag care să corespundă importanţei acestui subiect", a spus Valentin Jucan, precizând că uneori CNA nu a luat măsurile cele mai dure care se impuneau în astfel de cazuri de încălcare a legislaţiei privind protecţia minorilor.

Membru CNA a mai propus colectarea unor taxe minime de la posesorii de licenţe, astfel putându-se crea un fond, aflat în întregime la dispoziţia radiodifuzorilor, accesabil prin concurs. Jucan a mai spus că, în acest demers, Ministerul Culturii ar putea fi partener al CNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel