Jose Manuel Barroso: Muammar Kadhafi trebuie să plece. Este parte a problemei şi nu a soluţiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gaddafi
gaddafi

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a declarat miercuri că liderul libian, Muammar Kadhafi, trebuie să renunţe la putere, pentru că reprezintă „o parte a problemei, şi nu a soluţiei“ şi că „a venit momentul ca el să plece“, relatează AFP.

„Evenimentele au arătat clar că Muammar Kadhafi este parte a problemei şi nu a soluţiei. Este momentul să plece“, a apreciat Barroso, la încheierea unei întâlniri a Colegiului comisarilor europeni, potrivit Mediafax.

El a anunţat miercuri şi vizita în Africa de Nord a comisarului pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, care urmează să facă o evaluare a situaţiei din regiune, şi a precizat că ajutorul de urgenţă european alocat pentru rezolvarea problemelor umanitare din Libia va creşte de la 3 la 10 milioane de euro.

„Comisarul Georgieva merge chiar astăzi (miercuri - n.red.) în regiune“, a afirmat Barroso.

Şeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, „a prezentat un raport foarte îngrijorător în legătură cu situaţia din Libia“, a adăugat el. Barroso a precizat că Georgieva va merge la graniţa libiană cu Egipt, dar şi la frontiera cu Tunisia, unde zeci de mii de persoane încearcă să părăsească Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel