„Jos vama de pe Prut“ a răsunat astăzi în Parlamentul de la Chișinău. Igor Grosu: Mesajul l-am înțeles, trebuie inițiativă legislativă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Youtube Parlamentul republicii Moldova.
Sursă foto: Captură Youtube Parlamentul republicii Moldova.
Un moment emoționant a avut loc astăzi, 1 Decembrie, în Parlamentul Republicii Moldova.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în Parlamentul de la Chișinău. Șeful legislativului, Igor Grosu, a adus un mesaj de felicitare Țării, în care i-a mulțumit pentru tot ajutorul și susținerea oferită Republicii Moldova.

”Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim, dragă Românie, pentru toate lucrurile frumoase pe care le-ai făcut și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne-au arătat cine ne este prieten adevărat și cine nu. Și noi o spunem de fiecare dată cu voce tare, nu în șoaptă, cum o făceau alții: mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în specială în această perioadă complicată, pentru că putem reuși în mod practic să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare împreună pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și bunăstare. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!” a declarat Grosu.

Mesajul său a fost urmat de aplauze frenetice ale deputaților PAS. Ulterior, cu un recital artistic au venit în fața parlamentarilor elevii Liceului Teoretic Româno-Francez ”Gheorghe Asachi” din Chișinău, care au interpretat piesa ”România Mea”, după care au scandat minute în șir:

”Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească,

Ardealul, Moldova și Țara Românească!

Jos vama de pe Prut, jos vama de pe Prut!”

Răspunsul lui Grosu nu s-a lăsat mult așteptat.

”Mesajul l-am înțeles, trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile” a declarat șeful legislativului.

Deputații PAS au aplaudat frenetic și le-au dat flori copiilor și profesorilor de la Liceului Teoretic Româno-Francez ”Gheorghe Asachi”, conform Deschide.

Ciolacu, impresionat de gestul Deliei. Cadou special pe care l-a primit de Ziua Națională a României

Marcel Ciolacu a primit un cadou de suflet de Ziua Națională a României.

„Speranța acestei națiuni stă în copiii săi! Delia, un copil minunat de 10 ani, mi-a dăruit astăzi o broșă tricoloră cu România făcută de mânuțele ei. O voi purta astăzi cu mare mândrie cu gândul la energia acestei generații care va duce România acolo unde merită și îi este locul. La fel cum acum 104 ani, generația de atunci a înțeles că doar prin unitate putem să ne îndeplinim visul de a trăi cu toții într-o singură țară. Generația actuală a luat o țară distrusă de comunism și a dus-o în Uniunea Europeană și NATO.

Avem o șansă extraordinară să îndeplinim total visul european și să aderăm la spațiul Schengen. Depinde doar de noi! Pentru Delia, pentru toți copiii acestei națiuni, trebuie și noi să stăm uniți și să trecem peste toate provocările la care suntem supuși de un război ilegal chiar la granițele noastre și de toate crizele suprapuse pe care le-a cauzat. Avem această datorie, pentru ca viitoarea generație să poată construi pe o fundație mult mai solidă !La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook (vezi imaginea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel