Data actualizării:
Data publicării:

John Kelly își atacă fostul șef: Donald Trump admiră oamenii care sunt dictatori

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Apar noi declarații care vizează ideologiile candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump.

CITEȘTE ȘI: Kamala Harris l-a depășit pe Donald Trump într-un sondaj al Reuters/Ipsos. Despre ce procente este vorba

John Kelly a reapărut cu o evaluare dură a fostului său șef, Donald Trump.

Fost general de marină, care a fost șeful de cabinet al lui Trump și secretar al Securității Interne, a declarat pentru The New York Times că fostul președinte este un autoritar, disprețuitor față de serviciul militar de sacrificiu și lipsit de empatie.

Kelly, care a fost cel mai longeviv șef de cabinet al lui Trump, a declarat că nu susține pe nimeni în cursa prezidențială deoarece ar fi nepotrivit ca fost ofițer militar. Dar el a precizat că nu îl susține pe fostul președinte.

„În multe cazuri, aș fi de acord cu unele dintre politicile sale”, a declarat el pentru ziar. „Dar, din nou, este un lucru foarte periculos să ai persoana greșită aleasă într-o funcție înaltă”, a adăugat.

Poziția fostului șef de cabinet al lui Donald Trump

Trump este „cu siguranță un autoritar” și „admiră oamenii care sunt dictatori”, și corespunde definiției unui fascist, a declarat fostul general în interviu.

„Ei bine, dacă ne uităm la definiția fascismului: Este o ideologie și o mișcare politică autoritară de extremă dreapta, ultranaționalistă, caracterizată de un lider dictatorial, autocrație centralizată, militarism, suprimarea forțată a opoziției, credința într-o ierarhie socială naturală”, a declarat Kelly, care a fost șeful de cabinet al lui Donald Trump din iulie 2017 până în ianuarie 2019.

Kelly a continuat spunând că Donald Trump „nu a acceptat niciodată faptul că nu era cel mai puternic om din lume - și prin putere înțeleg capacitatea de a face orice dorește, oricând dorește”.

Kelly a declarat ziarului că s-a simțit obligat să vorbească din cauza declarațiilor recente ale lui Donald Trump potrivit cărora ar folosi armata împotriva adversarilor săi politici interni. Fostul general, al cărui fiu pușcaș marin a fost ucis în luptă în Afganistan în 2010, a rămas la comentariile anterioare pe care le-a făcut că trupele americane care au fost rănite, ucise sau capturate sunt „ratați și fraieri” și că nu dorește să apară alături de veterani care sunt amputați.

VEZI ȘI: VIDEO Viral: Donald Trump, așa cum nu l-ai mai văzut! Apariția care i-a uimit pe toți

Generalii germani

Într-un alt raport de marți, Kelly a declarat pentru The Atlantic că Trump i-a spus odată că și-ar fi dorit să se comporte ca „generalii germani”, ceea ce a clarificat ulterior, referindu-se în special la „generalii lui Hitler”.

Directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat pentru POLITICO că Kelly „s-a făcut de râs total cu aceste povești neadevărate pe care le-a inventat pentru că nu a reușit să își servească bine președintele”.

Purtătorul de cuvânt al Kamalei Harris, Ian Sams, a afirmat în urma raportului The Atlantic că „oamenii care îl cunosc cel mai bine ne spun că Trump este dezechilibrat și urmărește o putere necontrolată care ne-ar pune pe toți în pericol”.

VEZI ȘI: Trump, dat în judecată pentru defăimare de cinci afro-americani și hispanici. ”Cei cinci din Central Park”, exonerați într-un caz de viol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel