Data publicării:

Joe Biden: SUA vor să evite un război contra Chinei, dar vom rămâne în concurență

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Președintele american Joe Biden precizează că SUA nu au intenția să intre în război cu Republica Populară Chineză.

Președintele american Joe Biden a reiterat că Washingtonul nu caută să intre în conflict cu Beijingul, la o întâlnire cu oficiali de rang înalt din apărare, inclusiv secretarul Apărării Lloyd Austin, secretarul adjunct Kathleen Hicks și președintele șefilor de stat major Mark Milley.

Biden a spus că SUA trebuie să „gestioneze în mod responsabil concurența din ce în ce mai intensă cu China”, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe. America trebuie să-și mențină avantajul militar, dar să explice Chinei că nu dorește conflicte, a adăugat el.

Deși SUA intenționează să evite escaladarea cu China, „vom concura”, a spus el.

Biden a adăugat că administrația sa va continua alianțele în Indo-Pacific și va stabili noi parteneriate „angajate într-o lume care este liberă, deschisă, prosperă și sigură”. El a subliniat importanța unei Alianțe Nord-Atlantice puternice și unite, deoarece lumea se confruntă cu „amenințările de astăzi și amenințările de mâine”.

Strategia de securitate națională a țării necesită modernizarea și întărirea armatei americane, ceea ce este o prioritate pentru mine, a mai spus el. Președintele a promis că va continua să se angajeze în diplomație și să formeze coaliții pentru a aborda provocările internaționale, scrie Taiwan News.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Generalul Ben Hodges vorbește de un război China-SUA în cinci ani. H.D. Hartmann: Xi Jinping poate să aibă și o altă ambiție / video

Xi Jinping, mesaj pentru SUA: Trebuie găsite modalități pentru a ne înțelege. Lumea de astăzi nu este nici pașnică, nici liniștită

 

Președintele Xi Jinping spune că Republica Populară Chineză și Statele Unite trebuie să „găsească modalități de a se înțelege” pentru a proteja pacea și dezvoltarea mondială, a informat presa de stat.

Cuvintele de conciliere ale liderului chinez urmează după luni de tensiuni între Washington și Beijing din cauza a ceea ce SUA consideră că este o poziție din ce în ce mai agresivă a Chinei față de Taiwan și refuzul Beijingului de a condamna războiul Rusiei în Ucraina.

Xi, care și-a asigurat un al treilea mandat ca lider chinez duminică, a mustrat ceea ce el a numit „interferență străină” în Taiwan și a spus că Beijingul nu va renunța niciodată la dreptul de a folosi forța pentru a uni insula cu continentul.

„Lumea de astăzi nu este nici pașnică, nici liniștită”, a scris Xi într-o scrisoare de felicitare pentru gala anuală a Comitetului Național pentru Relațiile SUA-China, a informat joi postul de stat chinez CCTV (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Rusia este o 'ameninţare acută', dar China este cea mai mare provocare pentru Pentagon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel