Joe Biden se simte ''foarte bine'', deşi este în continuare pozitiv la COVID-19, transmite medicul său
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 05 aug 2022, 20:43
WhatsApp
Joe Biden se simte ''foarte bine'', deşi este în continuare pozitiv la COVID-19, transmite medicul său - foto Agerpres
Joe Biden se simte ''foarte bine'', deşi este în continuare pozitiv la COVID-19, transmite medicul său - foto Agerpres
Preşedintele american Joe Biden se simte în continuare ''foarte bine'', cu toate că testul său de COVID-19 efectuat vineri a ieşit încă o dată pozitiv, a transmis medicul său personal, potrivit Reuters. 

Joe Biden va respecta mai departe măsurile stricte de izolare şi lucrează de acasă, menţionează medicul său, Kevin O'Connor, în raportul despre starea de sănătate a preşedintelui pe care-l anunţă zilnic de când liderul de la Casa Albă s-a infectat.

Preşedintele continuă să se simtă foarte bine. Tusea aproape că a încetat. Temperatura sa, pulsul, tensiunea, intensitatea respiraţiei şi saturaţia de oxigen sunt în continuare aproape normale. Plămânii săi rămân curaţi, notează în acest raport medicul lui Biden.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului şi a avut în urma acestuia mai multe teste negative, astfel că miercurea trecută a ieşit din izolare.

Dar sâmbătă el a fost testat din nou pozitiv, situaţie care s-a repetat de atunci în fiecare zi, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o recădere, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid, notează Agerpres.

Citește și - Joe Biden, avertizat de Xi Jinping să nu se joace cu focul

Xi Jinping şi Joe Biden au avut o convorbire telefonică lungă cu privire la situaţia din Taiwan. Cu această ocazie, preşedintele chinez a emis şi un avertisment pentru omologul său american. Preşedintele chinez Xi Jinping l-a avertizat joi pe omologul său american Joe Biden, în cadrul celei de-a cincea convorbiri telefonice pe care au avut-o, "să nu se joace cu focul" în privinţa Taiwanului, relatează media chineze, în contextul avertismentelor Beijingului privind o posibilă vizită la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, relatează Reuters.

Media chineze de stat relatează că Xi Jinping a spus că SUA ar trebui să respecte principiul "unei singure China" şi că a subliniat că ţara sa se opune cu fermitate independenţei Taiwanului şi amestecului unor forţe externe.

Beijingul a emis avertismente tot mai pronunţate privind repercusiunile unei eventuale vizite a lui Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat ca şi Joe Biden, în Taiwan.

"Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă. Sperăm că partea americană poate vedea asta cu claritate", i-a spus Xi Jinping lui Joe Biden, potrivit presei chineze de stat, preluate de Reuters.

"Conversaţia între preşedintele Biden şi preşedintele Xi Jinping din Republica Populară Chineză s-a încheiat la 10.50", a anunţat mai devreme Casa Albă într-un comunicat. Apelul telefonic a început cu două ore şi 17 minute mai devreme, la 08.33 ora locală (12.33 GMT). Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?