Joe Biden intenționează să candideze la un nou mandat pentru Casa Albă, dar nu știe dacă numele lui va apărea pe buletinul de vot: "Rămâne de văzut"
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 19 sep 2022, 09:14
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele american, Joe Biden, încă nu s-a decis dacă va candida la realegerea sa în 2024, a afirmat el într-un interviu difuzat duminică, scrie AFP.

"Este o decizie finală că voi candida din nou? Rămâne de văzut", a spus el pentru canalul CBS, afirmând că, deocamdată, aceasta este "intenţia" lui.

Cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden va împlini 80 de ani la 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui eventual al doilea mandat şi 86 de ani la sfârşit.

De la alegerea sa din noiembrie 2020, preşedintele s-a proiectat, totuşi, în nenumărate rânduri până la alegerile din 2024, indicând că ar alege-o din nou pe actuala sa vicepreşedintă, Kamala Harris, pentru a-i fi colistieră sa.

Biden afirmă că pandemia de Covid-19 s-a 'terminat' în SUA

Preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară, că pandemia de COVID-19 s-a 'terminat' în Statele Unite, scrie AFP.

'Pandemia s-a terminat, mai avem o problemă cu COVID-19, mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat', a declarat liderul de la Casa Albă pentru canalul CBS.

'Dacă te uiţi în jur, nimeni nu poartă mască şi toată lumea arată destul de bine', a afirmat el. 'Deci cred că este pe cale să se schimbe', a mai spus Joe Biden, citat de AFP, notează Agerpres.

Joe Biden, moment de reculegere în fața sicriului Reginei Elisabeta a II-a

Preşedintele american Joe Biden s-a recules duminică la sicriul reginei Elisabeta a II-a la Londra, la fel ca mulţi lideri străini veniţi pentru funeraliile suveranei, care vor avea loc luni, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Joe Biden, însoţit de prima doamnă a SUA, Jill Biden, a făcut semnul crucii şi a dus scurt mâna la inimă la Westminster Hall, unde publicul îi aduce omagii reginei de miercuri şi unde au mai fost deja în cursul zilei preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sau regele Felipe al VI-lea al Spaniei. Preşedintele american urmează să se întâlnească în cursul serii cu regele Charles şi cu alţi lideri mondiali pentru o recepţie înaintea funeraliilor de luni.

Preşedintele american Joe Biden a salutat duminică simţul "demnităţii" şi al "serviciului" pe care l-a avut regina Elisabeta a II-a, după ce s-a recules la catafalcul suveranei la Londra, spunând că "lumea este mai bună datorită ei", relatează AFP şi Reuters.

"Am povestit deja că mama mea şi tatăl meu erau de părere că toată lumea (...) merită să fie tratată cu demnitate, şi exact asta a transmis ea", a declarat presei Biden, semnând în cartea de condoleanţe după ce s-a recules, alături de soţia sa Jill, la sicriul reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall.

Regina Elisabeta a II-a "avea un simţ al noţiunii de serviciu", a mai spus preşedintele american, care va asista luni la funeraliile suveranei, la fel ca mulţi lideri străini.

"Inimile noastre sunt alături de familia regală", a adăugat Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?