Joe Biden începe să accepte că ar putea fi nevoit să renunțe la cursa prezidențială - surse. Copreședintele campaniei, reacție: Sfârșitul poveștii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Potrivit unor surse, Joe Biden ar începe să accepte că ar putea fi nevoit să renunțe la cursa prezidențială. Vezi în articol reacția copreședintelui campaniei Biden.

Președintele american Joe Biden a început să accepte ideea că s-ar putea să nu poată câștiga alegerile din 5 noiembrie și ar putea fi nevoit să renunțe la cursa prezidențială, a informat joi New York Times, citând mai multe persoane apropiate președintelui american, transmite Reuters.

Informația a fost imediat comentată de oamenii președintelui SUA. Copreședintele campaniei Biden a dat asigurări că acesta va candida.

„Reportările din New York Times sunt absolut greșite”, a declarat Cedric Richmond, copreședintele campanie iBiden, pentru MSNBC. „Președintele a spus că el candidează și este sfârșitul poveștii”, a dat asigurări acesta.

VEZI ȘI: Biden, contestat până și în California. Ce șanse mai are președintele american să rămână în cursă

Senatorul Hickenlooper: Joe Biden a pus întotdeauna țara pe primul loc

Senatorul John Hickenlooper a remarcat tristețea din rândul democraților cu privire la președintele SUA, fără să spună că acesta ar trebui să se retragă.

Hickenlooper, care a candidat pentru nominalizarea prezidențială democrată în 2020 pe care Biden a câștigat-o, a refuzat să-și adauge vocea la numărul tot mai mare de parlamentari care îi cer în mod explicit lui Biden să părăsească cursa prezidențială. Totuși, el a spus că există tot mai multe dovezi că ar fi bine pentru țară dacă aceasta ar fi decizia luată de Biden.

"Joe Biden a pus întotdeauna țara pe primul loc. A făcut ceea ce este mai bine pentru America... Cred că va continua să facă asta. El lucrează pentru asta", a spus Hickenlooper într-un interviu telefonic miercuri seara, pentru Reuters.

Întrebat despre posibilitatea ca Biden să se retragă, Hickenlooper a spus: „Aceasta este decizia lui pe care o poate lua, dar cu siguranță există tot mai multe indicii că acest lucru ar fi în interesul țării, cred”.

VEZI ȘI: Joe Biden ar putea să se retragă din cursa prezidențială. Motivele posibile invocate de președinte

Precizăm că Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, se confruntă cu tot mai multe apeluri din partea unor membri influenți ai partidului său de a părăsi cursa prezidențială, după ce în urma dezbaterii împotriva fostului președinte Donald Trump, acum candidatul republican, aceștia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la vârsta și abilitățile sale cognitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel