Data actualizării:
Data publicării:

Joe Biden face o nouă gafă inexplicabilă, terminându-și discursul despre arme cu „God save the Queen”

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Joe Biden a făcut o nouă gafă vineri seara, când şi-a încheiat discursul cu urarea “God save the Queen!” (“Dumnezeu să o păzească pe Regină!”).

Potrivit The Telegraph, preşedintele american a rostit o frază care nu mai fusese auzită de americani de la Revoluţia din 1776, lăsându-i perplecşi pe susţinătorii controlului armelor din Connecticut. Biden a participat la Conferinţa Naţională a Comunităţilor pentru o Mai Mare Siguranţă din West Hartford, unde le-a spus celor prezenţi că vremea rea îl împiedică să dea mâna cu toţi - o practică numită „ropeline” (când oamenii stau la coadă pentru a saluta o persoană celebră, n. red.).

“O să mă aşez în faţa fiecărui grup - serios, o să fac asta - dacă puteţi vedea camera, şi cameramanii vă pot vedea. Pentru voi, asta e cea mai importantă parte din întâlnire, vă jur”. Apoi, înainte de a renunţa la microfon a adăugat: “E bine? Dumnezeu să o păzească pe Regină, dragii mei”.

Oare la cine s-a referit președintele SUA?

 

Nu e clar la ce Regină s-a referit preşedintele: la Regina Camilla, la defuncta Regină Elisabeta II, la Regina Charlotte, care, ca soţie a Regelui George III, a fost ultima regină britanică care a domnit peste coloniile americane, sau la piesa trupei Sex Pistols. Oponenţii lui Biden au observat imediat gafa şi urarea „God Save the Queen” a devenit virală pe Twitter. Dan Crenshaw, un republican din Texas membru al Congresului, a comentat declaraţia lui Biden postând o imagine cu preşedintele american George Washington care îşi dă ochii peste cap uimit.

Biroul de presă al Casei Albe a explicat declaraţia lui Biden de vineri seara. Un purtător de cuvânt a spus pentru ziarul (britanic) The Independent că “din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, preşedintele nu a putut saluta pe toţi cei care îl aşteptau după barieră şi a rostit cuvintele într-o conversaţie cu cineva din public”. Connecticut a fost una dintre cele 13 colonii care şi-au declarat independenţa faţă de coroana britanică în 1776 şi al cincilea stat care a adoptat Constituţia SUA.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel