Joe Biden, cel mai vârstnic președinte al SUA, intenționează să candideze pentru al doilea mandat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Joe Biden, cel mai vârstnic președinte al SUA, ar intenționa să candideze pentru al doilea mandat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Joe Biden, cel mai vârstnic președinte al SUA, ar intenționa să candideze pentru al doilea mandat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Joe Biden, cel mai vârstnic președinte al SUA, intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024.

Președintele Joe Biden, cel mai vârstnic președinte al Statelor Unite ale Americii, intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024.

"Aceasta este intenția lui”, a declarat, luni, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, reporterilor de la Air Force One. De asemenea, mai multe rapoarte recente au informat că Joe Biden i-a informa pe aliați că va candida pentru un al doilea mandat.

Biden, care a împlinit 79 de ani în weekend, a fost cea mai în vârstă persoană care a depus jurământul ca președinte al SUA, în ianuarie 2021. Înainte de acesta, președintele Ronald Reagan a fost cel mai în vârstă. Avea 77 de ani când a părăsit mandatul.

Unii reprezentanți ai Partidului Democrat sunt însă sceptici dacă Biden va candida din nou, din cauza vârstei și a scăderii cotelor sale de aprobare.

Biden: Aceasta e dorința mea

La rândul ei, vicepreședintele Kamala Harris, în vârstă de 57 de ani, a fost un candidat la președinția din 2020, dar a renunțat la cursă după ce Joe Biden și senatorul Bernie Sanders au câștigat o serie de state cu vot anticipat la alegerile din partidul Democrat. Ulterior, Biden a numit-o ca partener în cursa prezidențială. Aceasta este văzută ca un potențial candidat pentru alegerile din 2024.

„Aceasta este dorința mea”, a spus Biden reporterilor în martie, când a fost întrebat despre perspectiva de a candida din nou. În 2020, Biden l-a învins pe fostul președinte Donald Trump.

Trump, în vârstă de 75 de ani, a lansat, la rândul său, un zvon că ar intenționa să candideze în 2024, dar a spus că nu își va anunța planurile decât după alegerile intermediare din 2022. Printre potențialii candidați din Partidul Republican se numără guvernatorul Florida Ron DeSantis, secretarul de transport Pete Buttigieg și fostul vicepreședinte Mike Pence, scrie TheEpochTimes.

Kyle Rittenhouse, tânărul achitat după ce a ucis doi oameni, îl acuză pe Joe Biden de defăimare și rea-voință

La câteva zile după ce judecătorii din Wisconsin l-au găsit nevinovat pe Kyle Rittenhouse într-un proces de omucidere urmărit îndeaproape, tânărul de 18 ani a criticat experții și politicienii, inclusiv pe președintele Joe Biden, pentru modul în care au discutat cazul său. Acesta a fost invitat la Fox News, într-un interviu cu jurnalistul Tucker Carlson.

Rittenhouse a susținut că a acționat în legitimă apărare când a împușcat mortal două persoane și a rănit un al treilea în timpul unui protest haotic din august 2020 în Kenosha, Wisconsin.

El i-a spus lui Tucker Carlson că majoritatea au răspândit „minciuni” despre cazul său, considerându-l pe nedrept rasist și a spus că sprijină mișcarea Black Lives Matter și dreptul de a protesta pașnic (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel