Joe Biden anunță că tancurile Abrams vor ajunge în Ucraina săptămâna viitoare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski și i-a dat acestuia asigurări că tancurile Abrams vor ajunge săptămâna viitoare în Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden i-a dat asigurări joi omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Washington, în legătură cu sprijinul constant al Statelor Unite şi a declarat că nu există nicio "alternativă" pentru Congresul american în afară de votul în favoarea continuării ajutorului acordat Ucrainei, scrie AFP citat de Agerpres.

"Contez pe discernământul Congresului american. Nu există alternativă", a răspuns preşedintele american la întrebarea unui jurnalist despre opoziţia unor aleşi republicani la validarea de către Congres a unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina.

Preşedintele Biden a ţinut să precizeze că primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina "săptămâna viitoare", pentru a întări forţele armate ucrainene în contraofensiva lor împotriva forţelor ruse.

"Săptămâna viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams", a declarat liderul democrat la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui ucrainean, care efectuează a doua vizită la Washington de la invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel