Urmărește emisiunea live
Jocurile Paralimpice 2020. Judoka Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Tokyo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Jocurile Paralimpice 2020. Judoka Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Tokyo
Jocurile Paralimpice 2020. Judoka Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Tokyo
Judoka român Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice 2020.

Judoka român Alex Bologa a cucerit medalia de bronz în cadrul cat. 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, după ce a câştigat meciul cu uzbecul Şerzod Namozov.

Alex Bologa, medalie de bronz după descalificarea adversarului

Bologa (clasa B1), care obţine astfel o nouă medalie de bronz la Jocurile Paralimpice, după cea câştigată în 2016, la Rio, a câştigat prin descalificarea adversarului (clasa B3), după două minute şi 17 secunde din golden score.

Alex Bologa l-a învins în sferturile de finală pe japonezul Takaaki Hirai, dar a pierdut semifinala cu azerul Vugar Şirinli, câştigând apoi meciul pentru bronz.

Tot vineri, în concursul de tir cu arcul, la arc recurve individual masculin, Eugen Pătru a ocupat locul 16 (din 31) în proba preliminară, cu 608 puncte. Pe 3 septembrie, în şaisprezecimile de finală, Pătru îl va înfrunta pe americanul Kevin Mather (locul 17, 606 puncte). Tot vineri, ciclistul Eduard Novak a cucerit argintul în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), pe Velodromul Izu.

Eduard Novak, a 4-a medalie la Jocurile Paralimpice

Pentru Eduard Novak este a patra medalie din palmaresul său paralimpic. Eduard Novak (44 ani) mai are un aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi un alt argint la Londra în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4).

Novak şi Bologa au adus toate medaliile României la Jocurile Paralimpice 2020 de la Tokyo

Novak şi Bologa au adus toate medaliile României la Jocurile Paralimpice (una de aur, trei de argint şi două de bronz).

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii.

CITEȘTE ȘI UPDATE: Jocurile Paralimpice. Ministrul Novak a câștigat ARGINTUL la cursa de urmărire individuală 4000 m

CITEȘTE ȘI UPDATE. Bătaie generală în vestiarul CFR-ului după înfrângerea cu Steaua Roșie. Au intervenit bodyguarzii. Un oficial s-ar fi ales cu capul spart / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel