Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Noi sporturi, incluse în competiție
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat, miercuri la Lausanne, calendarul probelor de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020, fără a preciza încă programul precis.

Programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo cuprinde 339 de probe la 33 de sporturi, ce vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020. Meciurile din tururile preliminare ale turneelor de fotbal şi softball vor avea loc din 22 iulie. Probe de la 21 de discipline sportive vor figura în program încă din prima zi a Jocurilor, în special cursa masculină de ciclism pe şosea, care va pleca din Tokyo pentru a ajunge la poalele Muntelui Fuji, a mai transmis comitetul organizator.

Noi sporturi, adăugate

Cinci noi sporturi se vor adăuga celor 28 de sporturi tradiţionale din program cu ocazia acestor Jocuri, între care skateboard şi surf, ale căror probe vor debuta din primul weekend. Cu mai puţin de doi ani înainte de deschidere, 'Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 generează din ce în ce mai mult entuziasm' , a adăugat Yoshiro Mori, preşedintele Tokyo 2020, prezent la Lausanne. Programul detaliat al probelor va fi adoptat primăvara viitoare. Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 vor fi repartizate în 42 de situri, dintre care 24 existente, 10 temporare şi opt noi situri permanente. Acest număr include trei situri în prefecturile din Fukushima, Ibaraki şi Miyagi, toate afectate de seismul şi tsunamiul din 2011. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel