Jocurile de dezvoltare personală, cadouri la modă, de Crăciun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jocurile de dezvoltare personală, concurență pentru jocurile video
Jocurile de dezvoltare personală, concurență pentru jocurile video
Creativitatea și dezvoltarea personală a copiilor merg mână în mână. Psihologii au dezvoltat jocuri care să îmbine distracția cu învățarea, iar acestea sunt noua tendință în materie de cadouri pentru Crăciun.

Într-un experiment,  persoanele care se gândiseră la ce îl definește pe un supererou au fost mult mai repede de acord să participe la o acțiune de voluntariat, explică prof. Ion Pâinișoară. În alt studiu s-a demonstrat că aceia care au avut - pentru o jumătate de oră  - în minte conceptul de bătrânețe, au mers lent (într-un ritm specific unei persoane în vârstă) atunci când au plecat spre casă. 

Iată cum cuvintele ne pot schimba atitudinea, iar copiii pot să se joace și în același timp să își dezvolte personalitatea. Festina Lente, de exemplu, sau Jocul Ideilor, îmbină distracția cu învățarea, creativitatea cu dezvoltarea personală, spune prof. Pâinișoară. Pornind de la răbdare, încredere în sine, cooperare sau empatie (și multe altele), jocul Festina Lente folosește distracția ca să dirijeze copiii direct în lumea ideilor.  Un joc care ne dezvoltă creativitatea, încrederea în sine și care aduce bucurie tuturor - mai ales dacă este jucat în familie, poate fi cadoul ideal de Sărbători. Într-o epocă a jocurilor video, care obligă participanții să fie mai degrabă spectatori, jocurile tradiționale, cu jetoane, cutie, zaruri și planșe, cum sunt cele realizate de Didactica Publishing House, îi stimulează pe copii să deseneze, să scrie și să aibă idei, spune prof. Pâinișoară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel