JOCURI OLIMPICE RIO 2016. Mergea și Tecău, în semifinalele, Serena Williams, eliminată, Michael Phelps face istorie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Perechea Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, marți, după o victorie cu 6-4, 5-7, 6-2 cu brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares. Î notătoarea ungară  Katinka Hosszu  (27 de ani) a câştigat a doua sa medalie de aur la Rio. S-a impus şi la 100 de metri spate, după triumful de la 400 m mixt. Înotătorul Michael Phelps cucerește a treia medalie de aur la Rio, ridicând la 21 medalii de aur câștigate la olimpiade. 

Mergea și Tecău, capi de serie numărul cinci, s-au impus după o oră și 50 de minute în fața favoriților numărul trei, susținuți frenetic de public, chiar și dincolo de limita sportivității.

În semifinale, Mergea și Tecău vor juca împotriva americanilor Steve Johnson/Jack Sock, victorioși cu 6-4, 6-2 în fașa spaniolilor Roberto Bautista Agut/David Ferrer. Semifinala va avea loc miercuri, vineri fiind programate finala și meciul pentru medalia de bronz.

Jack Sock ocupă locul 24 în ierarhia mondială de dublu, iar Steve Johnson se află pe 43.

Miercuri vor avea loc și meciurile din primul tur la dublu mixt, Irina Begu/Horia Tecău — Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot (Polonia) și Monica Niculescu/Florin Mergea — Carla Suarez Navarro/David Ferrer (Spania).

Calificarea perechii Mergea/Tecău în semifinalele probei de dublu înseamnă, totodată, și cea mai bună performanță a sportului românesc la Rio, după locul 5 ocupat de Corina Căprioriu la judo (cat. 57 kg).

Garbine Muguruza, eliminată de Monica Puig

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, numărul patru mondial și campioană anul acesta la Roland Garros, a fost învinsă în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, de portoricana Monica Puig, marți, cu un sec 6-1, 6-1.

Puig (34 WTA) a profitat de numărul mare de erori neforțate ale ibericei, 29, Muguruza având și un procentaj mic de puncte făcute cu primul serviciu (47%).

Puig va juca în sferturi cu germanca Laura Siegemund, care a eliminat-o pe belgianca Kirsten Flipkens, cu 6-4, 6-3.

Alte rezultate înregistrate în optimi:

Petra Kvitova (Cehia) — Ekaterina Makarova (Rusia) 4-6, 6-4, 6-4
Madison Keys (SUA) — Carla Suarez Navarro (Spania) 6-3, 3-6, 6-3
Daria Kasatkina (Rusia) — Sara Errani (Italia) 7-5, 6-2
Johanna Konta (Marea Britanie) — Svetlana Kuznețova (Rusia) 3-6, 7-5, 7-5

Canotaj: România, calificată în semifinale la dublu rame feminin și dublu vâsle feminin, categorie ușoară

Echipajele românești de dublu rame feminin și dublu vâsle feminin, categorie ușoară, s-au calificat, marți, în semifinalele probelor din cadrul concursului de canotaj, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

La dublu rame fără cârmaci feminin, Mădălina Bereș și Laura Oprea au câștigat seria de recalificare cu timpul de 7 min 55 sec 25/100, devansând clar Italia (Alessandra Patelli, Sara Bertolasi), cronometrată în 7 min 58 sec 89/100. Bereș și Oprea vor concura miercuri în prima semifinală, de la ora 14,30 (ora României).

Finala va avea loc vineri (16,24).

Ionela-Livia Lehaci și Gianina Beleagă s-au impus în a doua serie de recalificări la dublu vâsle feminin, categorie ușoară, cu timpul de 8 min 00 sec 47/100 pe locul al doilea sosind germancele Ronja Sturm și Marie-Louise Drager, în 8 min 02 sec 28/100. Româncele vor evolua miercuri, de la ora 17,50, în prima semifinală. Finala va avea loc vineri, de la 15,52.

Canotorii români Cristi Pîrghie și George Palamariu au ratat calificarea în finala probei masculine de dublu rame fără cârmaci, după ce au ocupat ultimul loc (6) în prima semifinală, urmând să evolueze în Finala B, programată joi.

România a rămas în lupta pentru medalii cu trei echipaje feminine, cu barca de 8+1, dublu vâsle categorie uşoară şi dublu rame. Ar mai fi de remarcat faptul că tricolorii Cristi Pîrghie şi George Palamariu (dublu rame) au ajuns la finalul semifinalei cu o întârziere de 22 de secunde faţă de câştigători, după şalupa de însoţire a cursei

Alte performanțe în ziua a IV-a de la Rio

CĂLĂRIE

Echipe. 1. Franţa, 2. Germania, 3. Australia; Individual: 1. Michael Jung (Germania) - 40.90, 2. Astier Nicolas (Franţa) - 48.00, 3. Phillip Dutton (SUA) - 51.80

CAIAC CANOE SLALOM

simplu masculin: 1. Denis Gargaut (Franţa) - 1:34.17, 2. Matej Benus (Slovacia) - 1:35.02, 3. Takuya Haneda (Japonia) - 1:37.44

HALTERE

Feminin, 63 kg: 1. Deng Wei (China) - 262 kg, record mondial, 2. Choe Hyo Sim (Coreea de Nord) - 248 kg, 3. Karina Gorichena (Kazakhstan) - 243 kg; Masculin 69 kg: 1. Shi Zhiyong (China) - 352 kg, 2. Daniyar Ismayilov (Turcia) - 351 kg, 3. Izzat Artykov (Kârgâztan) - 339 kg

SĂRITURI ÎN APĂ

Feminin, 10 metri platformă sincron: 1. China 354 puncte, 2. Malaezia 344.34 puncte, 3. Canada 336.18 puncte

JUDO

Feminin, 63 kg: 1. Tina Trstenjak (Slovenia), 2. Clarisse Agbegnenou (Franţa), 3. Yarden Gerbi (Israel) şi Anicka van Emden (Olanda); Masculin, 81 kg: 1. Khasan Khalmurzaev (Rusia), 2. Travis Stevens (SUA), 3. Sergiu Toma (EAU, sportiv născut în Rep. Moldova la Chişinău) şi Takanori Nagase (Japonia).

Serena Williams, eliminată în optimi

Surpriză de proporţii în turneu feminin de tenis. Serena Willliams, principala favorită, a fost eliminată în faza optimilor de Elina Svitolina (Ucraina), cu 6-4, 6-3. Iar Florin Mergea şi Horia Tecău realizează break-ul în setul trei: 2-1

SUA, aur gimnastică pe echipe feminin

Statele Unite au câştigat fără probleme concursul de gimnastică pe echipe feminin, într-o finală care s-a desfăşurat după zeci de ani fără România. Simone Biles & Co au avut un punctaj de 184.897 puncte, cu peste opt puncte mai mult decât Rusia - 176.688. Pe locul 3 s-a clasat China - 176.003 puncte.

Meci de infarct la baschet între Brazilia și Spania

Meci incredibil în turneul de baschet masculin. Brazilia a învins Spania cu 66-65, cu un coş realizat cu 5.5 secunde înainte de final. Ibericii au avut succesul în mână, chiar dacă au făcut un meci prost, dar vedeta Pau Gasol a ratat două "libere" la scorul de 65-64 pentru Spania, cu 23 de secunde înainte de final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel