Data actualizării:
Data publicării:

Jocuri la vârful țării pentru Cotroceni. Chirieac spune cine intră în turul 2 la prezidențiale

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Cum vede analistul politic Bogdan Chirieac alegerile prezidențiale din toamnă? Sunt alegerile din acest an un fel de "Nu te supăra, frate"?

La România TV s-au discutat diverse scenarii legate de alegerile prezidențiale din toamnă. Cine intră în turul 2? Mai are Mircea Geoană șanse? Ce surpriză poate veni din partea lui George Simion? Cât de mult contează și procentul care va fi obținut de Diana Șoșoacă? Mai jos, câteva răspunsuri.

"Nu este chiar o informație nemaipomenită faptul că George Simion va candida la președinția României. Ne aducem aminte că în urmă cu trei luni de zile, în Statele Unite, atunci când a fost la Convenția Partidului Republican, întrebat fiind de o televiziune americană dacă va candida, dl. George Simion a anunțat că va candida la președinția României. În rest, dacă pentru Primăria Capitalei am asistat la o luptă pe care o cunoaștem cu toții, ba un candidat unic, ba candidaturi retrase, ba alți doi candidați din partide foarte puternice aruncați în luptă... că pur și simplu nu putem bănui rezultatele alegerilor de la București, vă dați seama ce o să fie pentru Cotroceni, cea mai importantă funcție în statul român!

Ne putem aștepta la orice. Dar deciziile se vor lua începând cu data de 10 iunie. În dimineața zilei de 10 iunie când se vor întări rezultatele, când se despoaie urnele, probabil că pe la orele 14-15, luni, vom avea rezultatul de la 90 și ceva la sută din urne, partidele politice își vor face calculul. Sigur că din punct de vedere al partenerilor strategici este preferabil un candidat unic. Partenerii strategici nu vor niciun fel de instabilitate" a explicat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Cine intră în joc și poate schimba total Turul 2

Întrebat pe cine vede în turul 2 la alegerile prezidențiale, Chirieac a precizat:

"Mi-e teamă că nu se vor înțelege. Vor avea și un candidat - probabil Nicolae Ciucă - de la PNL, îl vom avea pe Marcel Ciolacu de la PSD, îl vom avea pe George Simion și probabil Mircea Geoană."

Ioan Korpos a intervenit: Geoană ce șanse ar mai avea după toate problemele și după ce și-a pierdut și susținerea? Credeți că mai contează în jocul ăsta?

Bogdan Chirieac: Nu vorbim despre șanse, ci despre candidați. Candidați puternici. Va fi și doamna Șoșoacă candidat la președinție. O să spuneți - dom'le, nu e serios! Poate că nu e serios, dar sunt cinci procente acolo care se iau de la candidații pentru primul tur! Pentru turul 2 orice rezultat este posibil. Și depinde foarte mult de campania electorală. Depinde foarte mult de opinia publică. Depinde de felul în care vor lucra partidele politice. 

Mircea Geoană are avantajul unei rate de credibilitate foarte ridicate și cu dezavantajul că nu are un partid politic puternic în spate. Forța partidelor politice este aceea că, în primul rând, bagă candidatul în turul al II-lea. Ori cele mai mari partide din România, astăzi când vorbim, sunt PSD și PNL. Asta nu înseamnă că Simion nu poate să producă o surpriză. Cătălin Drulă, de la USR, probabil că va candida și el la președinție" a mai spus Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel