Joc baschet pentru tine! Toate premiile de la Cupa României de 3x3 merg către cazuri sociale
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cea de-a treia ediție a Cupei României la baschet 3x3 va avea loc în acest weekend, la Arena de Baschet din București. 

Cele 47 de echipe înscrise, 26 la masculin și 21 la feminin, se vor duela pentru premii în valoare totală de 10.000 de euro, banii urmând să ajungă la cazurile sociale pe care le susține fiecare echipă.

Competiția, organizată de Federația Română de Baschet în parteneriat cu Sport Arena Streetball, va programa sâmbătă 27 noiembrie meciurile de la masculin iar duminică, 28 noiembrie, pe cele de la feminin.

Deținătoarele primelor trofee din istorie ale Cupei României la baschet 3x3 sunt BC Athletic Constanța la masculin, respectiv CS Agronomia București la feminin, performanțe obținute la prima ediție, cea din 2019. Constanța a trecut,în acel sezon, în finală de BCM Pitești, 21-11, în timp ce Agronomia a învins CSM Târgoviște, scor 21-14.

În 2020 nu s-a acordat trofeul, după ce competiția a fost întreruptă din cauza pandemiei.

Toate premiile vor fi donate

Primele șase clasate la ediția 2021 vor fi recompensate cu premii în bani, urmând ca fondurile să fie donate către cazurile sociale pe care echipele au ales să le susțină. În cadrul campaniei “Joc baschetpentru tine”, fiecare echipă a identificat persoane din comunitatea locală care au nevoie de ajutor și la care vor ajunge, în funcție de locul ocupat în competiție, o parte din banii din fondul de premii oferit de către Federația Română de Baschet cu sprijinul partenerilor.

Evenimentul va fi transmis livestream începând cu faza sferturilor de finală pe FRB TV, pe pagina de Facebook a Federației Române de Baschet și pe canalul de YouTube al Sport Arena Streetball.

Cupa României 2021 la baschet 3x3 este organizată de Federația Română de Baschet în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținută de Superbet, Linksoft, Brenntag, Banca Transilvania, Mastercard, Tissot, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Sportului Școlar și Universitar, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și Televiziunea Română.

CITEŞTE ŞI Încălțările sport ale lui Michael Jordan s-au vândut pentru 1,47 MILIOANE de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel