Data actualizării:
Data publicării:

Joaquin Phoenix şi dieta severă pe care a urmat-o pentru a deveni Joker. Ce mânca de a slăbit aproape 25 de kilograme în 3 luni

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Aphiwat chuangchoem: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/vitamina-fructe-dulce-proaspat-347926/
Fotografie de la Aphiwat chuangchoem: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/vitamina-fructe-dulce-proaspat-347926/
Joaquin Phoenix a slăbit aproape 25 de kilograme în 3 luni pentru a se transforma în Joker, protagonistul filmului pentru care a câştigat Oscarul.

Actorul, care va reveni în cinematografe cu continuarea Joker: Folie à Deux, va interpreta rolul lui Arthur Fleck, cunoscut drept Joker, iar alături de ei se va afla Lady Gaga care o va interpreta pe Harleen Frances Quinzel, adică pe Harley. Quinn.

Cu ocazia primului film realizat în 2019, Phoenix a trebuit să slăbească foarte multe kilograme pentru a juca rolul clovnului cu chipul pictat. La vremea respectivă, actorul declarase că, fiind nevoit să urmeze o dietă foarte restrictivă, îi era greu să facă şi cele mai simple gesturi, pentru că era slab şi neputincios.

Potrivit revistei "Insider", Joaquin a declarat în repetate rânduri de-a lungul timpului că 'scăderea substanţială în greutate i-ar fi provocat o tulburare, făcându-l să devină obsedat de mâncare şi greutate şi determinându-l să evite evenimentele şi relaţiile sociale. Se simţea atât de obosit, încât aproape că nu putea să urce scările şi a fost nevoit să mediteze mult asupra transformării psihologice induse de o dietă atât de drastică.

Când pierzi acea greutate într-un timp atât de scurt, începi să înnebuneşti puţin. Dieta a avut repercusiuni importante asupra psihicului meu, de altfel foarte utile pentru interpretarea mea, a spus actorul care, în procesul său de slăbire a fost susţinut de un nutriţionist, acelaşi care l-a ajutat şi în filmul Maestrul ( 2012). Expertul i-a permis să mănânce doar mere, salată verde, sparanghel şi fasole verde gătită la abur. O alimentaţie extrem de dezechilibrată - motiv pentru care nu trebuie imitată - pe care a urmat-o o perioadă limitată de timp, în care s-a aflat permanent sub supraveghere medicală.

Vegan convins şi activist pentru drepturile animalelor şi pentru mediu, Phoenix a optat ca în acea perioadă să nu se uite la televizor. Motivul? Nu voia să fie deranjat, sau tentat de reclamele alimentare care i-ar fi deschis apetitul. Mai mult, vedeta a preferat să nu se întâlnească cu alte persoane pentru a nu cădea în ispită.

 

Tulburările psihologice

 

 

Un premiu Oscar nu se câştigă întâmplător şi Phoenix, la fel ca în toate celelalte filme ale sale, şi-a demonstrat din plin profesionalismul. Celor care l-au întrebat recent la ce se aştepta de la acea dietă hipocalorică, le-a răspuns: Sentimente de nemulţumire, foame, un anumit tip de vulnerabilitate şi slăbiciune. Odată ce ai atins greutatea ţintă, totul s-a schimbat: este greu să te trezeşti în fiecare zi şi să fii obsedat de câteva grame în plus. Rişti să dezvolţi o tulburare. E o nebunie.

 

Într-un interviu acordat Associated Press, a precizat apoi că subţierea mea şi aspectul filiform au dus la o fluiditate fizică neaşteptată, care s-a manifestat şi pe platourile de filmare. Ceea ce l-a determinat pe actor şi regizor să descopere elemente noi, capabile să îmbogăţească personajul lui Joker şi al lui Arthur. Phoenix simţea că îşi poate mişca corpul în moduri pe care nu le cunoştea înainte. Şi aşa cum scrie revista People, acest lucru a fost important pentru unele mişcări fizice care au început să apară ca o parte importantă a personajului, conform Rador.

 

VEZI ȘI: Apocalipsa - sfârșitul lumii. Prof.dr. Miron Bogdan vine cu exemple când oamenii au fost cuprinși de groază: Nimeni nu o să mă creadă / video - https://www.dcnews.ro/apocalipsa-sfarsitul-lumii-prof-dr-miron-bogdan-vine-cu-exemple-cand-oamenii-au-fost-cuprinsi-de-groaza-nimeni-nu-o-sa-ma-creada-video_912796.html

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel