JO 2012: Wiggins, campion la contratimp
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Bradley Wiggins a câștigat medalia de aur la proba de ciclism contratimp și astfel a devenit cel mai medaliat sportiv britanic, adunând astfel șapte medalii la cea mai importantă competiție sportivă din lume

Ciclistul proaspăt campion olimpic, se încăpățânează în a doborî recorduri. Asta după ce anul acesta Wiggins a devenit primul ciclist de origine britanică, care a câștigat Turul Franței, iar acum primul ciclist din istorie care câștigă în același an cele două mari competiții ale sportului cu pedale. La 33 de ani, a reușit cu un timp de 50 de minute și 39 de secunde, să-și învingă principalul adversar, pe germanul Tony Martin. Motivat de fanii care îi urmăreau fiecare pedalare care îl îndrepta spre o performanță incredibilă, britanicul și-a asigurat locul în istoria ciclismului. În cursele de contratimp nu ai timp de strategii și nici de mici schimbări ale ritmului de pedalare. De asta a fost conștient în fiecare moment și Wiggins care și-a menținut constanța pentru a nu fi depășit de fostul campion olimpic de la Beijing, elvețianul Fabian Cancellara și pentru a-l depăși pe neamțul Tony Wiggins. Și astfel, în 8 luni, a doborât două recorduri. Ineditul e reprezentat și de faptul că e prima medalie olimpică de aur obținută pe șosea, celelalte fiind câștigate pe velodrom.

”Niciodată nu voi mai trăi o asemenea experiență”

Cu această a șaptea medalie olimpică, Bradley Wiggins îl detronează pe Sir Steve Redgrave, care era cel mai productiv olimpic britanic, până când recordul i-a fost doborât pe Hampton Court Place miercuri după-amiază. Victoria a fost cu atât mai emoționantă pentru britanic, deoarece soția și cei doi copii ai lor îl așteptau la linia de sosire . Titlul de campion și l-a încoronat cu un tur al victoriei. Wiggins a declarat că după Turul Franței se simțea de parcă era nevoit mereu să-și justifice realizările, ca și cum nu ar fi putut câștiga turul fără ”îmbunătățiri.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel