JO 2012: Locul 7 pentru echipajul masculin de canoe dublu la 1.000 m
Data publicării:
Autor: Arvunescu Victor
WhatsApp
mihalachi_dumitrescu_eton_dorney_11652500
mihalachi_dumitrescu_eton_dorney_11652500

Dezamăgire pentru echipajul masculin de canoe dublu al României. Dumitrescu și Mihalachi s-au clasat pe locul 7 la proba olimpică de 1.000 m, ratând medaliile

Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi au luat startul pe culoarul numărul unu, având drept adversari canoiști din țări precum Cehia, Rusia, Azerbaidjan, Germania, China, Belarus și Cuba. Tricolorii au avut o evoluție modestă. Timpul final al băieților nostri a fost de 3 minute, 43 secunde 005 miimi, iar clasările intermediare au oscilat între locurile 6-7.

Medalia de aur a probei a revenit echipajului Germaniei (3:33.804 minute). Podiumul a fost completat de Belarus (3:35.206) și de Rusia (3:36.414).

După calificări, Liviu Dumitrescu se arăta sceptic cu privire la obținerea unei medalii. Culoarul numărul unu îi părea sportivului român unul cu ghinion. Până la acel moment, culoarul respectiv nu a dat niciun medaliat. "Va fi foarte greu să luăm medalie acum!", spunea Liviu Dumitrescu pentru gsp.ro. Mai mult, Victor Mihalachi îl completa: "Toți ne-au spus că bate vânt lateral dreapta și am simțit asta pe pielea noastră. Tocmai de aceea am vrut să plecăm de pe un culoar cu număr mare, de la cinci la opt, dar nu ne-a ieșit."

În ciuda evoluției bune din semifinale, Dumitrescu și Mihalachi nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Cu siguranță românii de acasă așteptau o medalie, indiferent de culoarea ei.  Multipli campioni europeni şi mondiali ai probei au tras din greu, însă norocul nu a fost de partea lor. După încheierea probei, Liviu Dumitrescu și-a spus oful: "Dacă am fi fost nemți, am fi câștigat ca nemții. Gândim ca foștii sovietici. Până și ei au schimbat strategia."

Mai mult, Igor Lipalit, antrenorul celor doi, se pare că vrea să-și prezinte demisia. "Trebuia să fi renunțat de anul trecut", a spus tehnicianul.

Mulțumin băieți pentru șansa de a vă vedea în finala probei olimpice. Noroc pe mai departe !

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel