JO, 2012: Alin Moldoveanu, prima medalie de aur pentru România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
moldoveanu
moldoveanu

Alin Moldoveanu a câștigat, luni, prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra la proba de pușcă aer comprimat 10 metri.

Sportivul nostru a cucerit medalia de aur în proba de puşcă aer comprimat 10 metri. El a încheiat concursul cu un total de 702,1 puncte, devansându-l la mare luptă, înaintea ultimei trageri, pe italianul Niccolo Campriani, care a avut un total de 701,5 puncte. Al treilea s-a clasat sportivul indian Gagan Narang.

 În calificările acestui concurs de puşcă aer comprimat 10 metri, Alin Moldoveanu reuşise de asemenea o performanţă excepţională, egalarea recordului olimpic. Compatriotul nostru a obţinut 599 de puncte, din 600 posibile, la fel ca principalul său adversar din finală, italianul Niccolo Campriani.

 În vârstă de 29 de ani, Alin Moldoveanu a început să practice tirul de când avea 13 ani. De atunci face 6 antrenamente pe săptămână, iar în perioada competiţiilor importante fiecare antrenament durează 6 ore.

 În concursul de tir cu puşca fiecare sportiv trage câte 60 de focuri, iar pentru acest lucru are la dispoziţie o oră şi 45 de minute. În acest interval de timp are loc şi încălzirea, iar atunci când sportivul se consideră pregătit îi anunţă pe arbitri că începe tragerile oficiale. Pentru a obţine punctajul maxim (10 puncte pentru fiecare foc), sportivul trebuie să nimerească un cerc de 5 milimetri, aflat în mijlocul ţintei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel