Jim Carrey, interzis în Rusia. Reacţia actorului: Este cel mai rău lucru care se putea întâmpla
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jim Carrey, sursa foto Facebook Ace Ventura: Pet Detective
Jim Carrey, sursa foto Facebook Ace Ventura: Pet Detective
Actorul american Jim Carrey a reacţionat după ce autorităţile de la Moscova au anunţat că acesta are interdicţie în Rusia. 

"Este cel mai rău lucru care se putea întâmpla", a comentat în mod sarcastic actorul Jim Carrey decizia autorităţilor ruse de a-i interzice accesul pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Actorul şi comediantul Jim Carrey, în vârstă de 60 de ani, care a fost inclus pe 'lista neagră' a Ministerului rus al Afacerilor Externe şi căruia i se interzice accesul în Rusia, a comentat astfel decizia luată de autorităţile ruse. 

El a mai adăugat "vom avea mereu Parisul", reacţionând astfel la postarea scriitoarei Margaret Atwood. Ea a fost, de asemenea, inclusă pe lista celor o sută de cetăţeni ai Canadei vizaţi de sancţiunile impuse de autorităţile ruse şi cărora li s-a interzis accesul în Rusia.

Margaret Eleanor Atwood este o scriitoare canadiană, poetă şi critic literar de limbă engleză, laureată a Premiului Booker în anul 2000. Este autoare a numeroase volume de proză, eseuri şi poezie. Atwood a scris, glumind evident, că ea şi Kerry programau un 'weekend ştrengăresc la Moscova', dar acum, se pare că vor trebui să meargă la Kiev. Amintim că celebrul comediant a fost inclus pe lista vizată de sancţiunile ruseşti pe 14 noiembrie. De asemenea, au fost incluşi pe listă scriitorul şi regizorul de film David Bezmozgis, actriţa Katheryn Winnick. În total, sunt incluşi o sută de cetăţeni canadieni. Ministerul rus de Externe a explicat că persoanele de pe listă sunt implicate în formarea unui 'demers agresiv antirusesc', scrie Rador. 

Jim Carrey are interzis în Rusia. Cum își motivează decizia Guvernul de la Moscova

Rusia a anunţat luni că interzice intrarea pe teritoriul său a 100 de canadieni, printre care actorul Jim Carrey şi mai mulţi jurnalişti, ca răspuns la sancţiunile Canadei care au vizat în octombrie jurnalişti şi actori ruşi, relatează AFP.

Această decizie a fost luată ca răspuns la "practica regimului premierului Justin Trudeau de a impune sancţiuni liderilor, politicienilor, parlamentarilor (...), jurnaliştilor şi personalităţilor culturale din Rusia", a explicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, scrie Agerpres.

Printre cei care au primit interdicţie de intrare în Rusia se numără şi actorul şi comediantul Jim Carrey, în vârstă de 60 de ani. Pe listă figurează de asemenea jurnaliştii Paul Workman de la postul de televiziune CTV şi Margaret Evans de la CBC, Caroline Xavier, şefa Centrului de securitate pentru telecomunicaţii, precum şi mai multe personalităţi canadiene de origine ucraineană.

Moscova acuză aceste persone de "implicare directă în promovarea unei politici agresive rusofobe", se arată în comunicat. De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Canada a impus sancţiuni împotriva a peste 1.400 de persoane şi entităţi din Rusia, Belarus şi Ucraina, sau provenind din aceste ţări.

În octombrie, Canada a impus sancţiuni mai multor jurnalişti şi mass-media din Rusia, precum şi actorilor consideraţi "complici în campania de dezinformare" din jurul conflictului din Ucraina. CITEŞTE MAI MULTE PE ACEST SUBIECT AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel