Jill Biden, în România. Chirieac: Ce înseamnă vizita sa pentru țara noastră. Semnal puternic!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Prima doamnă Jill Biden va călători în România și Slovacia, într-o misiune de susținere a familiilor ucrainene strămutate, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei. Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce înseamnă această vizita pentru țara noastră.

„Este un sprijin uriaș din partea Statelor Unite ale Americii. Doamna Jill Biden este la a doua vizită în România. Prima a avut loc în 2014, când soțul domniei sale, Joe Biden, era vice-președintele SUA în mandatul președintelui Barack Obama. Acum, sigur că vine în contextul războiului, dar la două luni după vizita vice-președintelui american, doamna Kamala Harris.”, a declarat Bogdan Chirieac.

„Eu spun că este un lucru excepțional pentru România. Asta înseamnă poate o sporire a prezenței militare americane în țara noastră, ceea ce înseamnă mai multă securitate. Poate este și o mai mare prezență a investițiilor americane, poate o implicare mai mare a administrației în buna administrare și crearea unei justiții funcționale în țara noastră. România nu are justiție funcțională, pentru numele Lui Dumnezeu, și asta ne ține pe loc! Din toate punctele de vedere, este un câștig! Înțeleg că doamna Jill Biden va petrece noaptea în România. Acest fapt înseamnă un semnal diplomatic puternic, mesaj de importanță pentru țara noastră!”, a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV. 

Jill Biden va ajunge mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Sâmbătă va merge spre București

Jill Biden va folosi călătoria și pentru a se întâlni cu membri ai armatei Statelor Unite staționate în străinătate, precum și cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele țări, potrivit unui comunicat al East Wing.

Prima doamnă va ajunge mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei, după Polonia, sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Biden se va întâlni la București și cu educatorii copiilor ucraineni strămutați.

Sâmbătă seară, Jill Biden va merge la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni.

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, prin întâlniri cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca spre Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel