Jihadist arestat înainte de comiterea unui atentat în Săptămâna Mare
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Atentat - imagine ilustrativă
Atentat - imagine ilustrativă
Un presupus jihadist, suspectat că intenţiona să comită un atentat în sudul Saniei, la Sevilla, a fost arestat în Maroc, a anunţat Ministerul de Interne spaniol, citat de France Presse.

Contactat de AFP, ministerul nu a dorit să indice dacă bărbatul, care domiciliază în Sevilla, voia să acţioneze în Săptămâna Mare, când sute de mii de turişti vin în capitala andaluză pentru a asista la procesiuni catolice.

"Poliţia naţională şi serviciile de informaţii spaniole şi marocane au desfăşurat o operaţiune antiteroristă soldată cu arestarea în Maroc a unui presupus jihadist care intenţiona să comită un atentat la Sevilla", se menţionează în comunicatul Ministerului de Interne de la Madrid.  Forţele de ordine au efectuat percheziţii miercuri după-amiază la domiciliul acestuia din Sevilla.

Din 2015, Spania a fost plasată la nivelul 4 (pe o scară de la 1 la 5) de alertă antiteroristă.

Ţara a fost lovită de două ori de atentate jihadiste de anvergură: în 2004, când două bombe au explodat în trenuri cu navetişti la Madrid, ucigând 191 de persoane, apoi în 2017, când un dublu atentat s-a soldat cu 16 morţi la Barcelona şi Cambrils, în Catalonia. 

Vezi și: Deutsche Bank implicată într-un uriaș scandal de spălare a banilor de peste 20 de miliarde de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel