Jigniri la nivel înalt. Emmanuel Macron l-ar fi făcut "clovn" pe Boris Johnson
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 01 dec 2021 / 21:03
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Emmanuel Macron l-a numit "clovn" pe premierul britanic Boris Johnson şi a spus că "nu e bun de nimic", conform unei reviste franceze. 

Preşedintele Franţei a mai spus şi că Boris Johnson "nu este bun de nimic" şi a criticat dur comportamentului premierului britanic în scandal vaselor de pescuit şi în ceea ce priveşte acordul AUKUS, conform revistei de investigaţie Le Canard Enchaine (n.r. în traducere Raţa înlănţuită)

Declaraţiile ar fi fost făcute în Croaţia, săptămâna trecută, la doar o zi după ce 27 de migranţi au murit înecaţi în Canalul Mânecii. 

"Imediat ce a ajuns în Zagreb pe 24 noiembrie, Macron a vorbit cu Boris Johnson despre tragedia din Canal", scrie Le Canard, conform Daily Mail

Scrisoare publicată pe Twitter de Johnson, deşi Macron nu o citise încă

 

G Ad:

În timpul conversaţiei, consilierii lui Macron au aflat că premierul britanic deja publicase pe Twitter "o scrisoare pe care o trimisese lui Macron, dar pe care Macron nu apucase să o citească". Macron a fost deranjat de asta şi a răbufnit în faţa consilierilor. 

"Bojo vorbeşte cu mine, e cu picioarele pe pământ, totul pare bine, avem discuţii de adulţi, iar apoi ne lucrează pe la spate, înainte sau după  într-o manieră complet neelegantă. Este mereu acelaşi circ", ar fi spus preşedintele francez. 

Brexit, punctul de plecare al tensiunilor dintre Marea Britanie şi Franţa 

 

Potrivit Le Canard, Macron ar mai fi spus şi că "Boris Johnson a realizat rapid după Brexit că situaţia e catastrofală pentru britanici. Nu au petrol în pompe, le lipsesc o grămadă de lucruri. Se poziţionează ca o victimă, încearcă să facă Franţa ţap ispăşitor, încearcă să transforme toate situaţiile simple în probleme complicate. Suntem în situaţia asta din martie. A făcut asta în scandalul cârnaţilor, în scandalul vaselor de pescuit, apoi în acordul pe submarine. În privat, spune că îi pare rău că se poartă aşa, dar mai spune şi că el răspunde în faţa opiniei opice. E foarte trist să vedem o ţară măreaţă, alături de care am putea face atâtea, condusă de un clovn. Johnson are atitudinea unui care nu e bun de nimic". 

 

CITEŞTE ŞI CONFLICT Marea Britanie-Franța. Avertismente și TENSIUNI din cauza zonei de pescuit, după BREXIT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro