Data publicării:
Jerry Springer a murit la vârsta de 79 de ani! Era părintele „scandalului TV”
Jerry Springer, una dintre cele mai influente și controversate figuri din istoria televiziunii din SUA, a murit la vârsta de 79 de ani!
Jerry a găzduit timp de 27 de ani emisiunea de succes „The Jerry Springer Show”, potrivit TMZ.
Un purtător de cuvânt al familiei spune că Jerry se lupta cu o „boală cruntă”. Sursele TMZ spun că suferea de cancer pancreatic și a fost diagnosticat în urmă cu câteva luni, iar săptămâna aceasta boala s-a agravat.
Purtătorul de cuvânt spune că a murit joi dimineață, liniștit în casa lui din zona Chicago.
Înainte de televiziune, el a fost un politician care a condus o campanie eșuată pentru Congresul SUA în 1970, a fost ales în Consiliul Municipal din Cincinnati în 1971... și a devenit primarul orașului în 1977. A servit un mandat.
Ultima apariție TV a lui Jerry a fost la „The Masked Singer”.
Lupta lui împotriva cancerului s-a înrăutățit cu aproximativ o lună în urmă și a trebuit să nu mai lucreze. Jerry Springer a găzduit o emisiune de muzică populară la un post de radio local din Cincinnati.
„Capacitatea lui Jerry de a comunica cu oamenii s-a aflat în centrul succesului pe care l-a avut în tot ceea ce a făcut”, a declarat Jene Galvin, purtător de cuvânt al familiei Springer şi bun prieten al prezentatorului TV, într-un comunicat citat de CBS.
Jerry Springer, născut în 1944 în metroul londonez, care servea de adăpost antiaerian, din părinţi imigranţi (evrei germani), s-a prezentat fără succes la alegerile pentru Congresul american în 1970, înainte de a fi ales primar al oraşului Cincinnati din statul Ohio, în 1977. Ca primar, a condus acest oraş timp de un an, precizează AFP.
A fost şi consilier de campanie al lui Robert F. Kennedy, potrivit DPA. Trash TV A cunoscut însă succesul în calitate de prezentator al 'The Jerry Springer Show', un talk-show lansat în septembrie 1991, simbol al conceptului american 'trash TV', dar care a devenit un program-cult. Emisiunea, adeseori descrisă ca un program apreciat de public, a fost iniţial un talk-show clasic, axat pe subiecte sociale şi pe evenimente din viaţa politică americană.
Jerry Springer conducea discuţiile într-un stil relativ politicos, dar, după câţiva ani, pentru a-şi îmbunătăţi cotele de audienţă, a schimbat radical tonul emisiunii şi a virat spre căutarea cu orice preţ a senzaţionalului. În majoritatea episoadelor, invitaţii vorbeau despre problemele lor de cuplu sau despre cele din viaţa lor de familie, expunând adulterul, înşelăciunea şi josnicia. Ghidate de Jerry Springer, discuţiile sfârşeau cu regularitate prin bătăi cu pumnii, protagoniştii acelor incidente fiind reţinuţi, doar ocazional, de agenţii de securitate prezenţi în platoul de filmare. Înfierbântat, publicul reacţiona instantaneu şi sfârşea adeseori prin a scanda, euforic: 'Jerry! Jerry!'.
La sfârşitul anilor '90, emisiunea înregistra cea mai bună audienţă din rândul programelor diurne, devansând 'Oprah', talk-show-ul celebrei prezentatoare Oprah Winfrey. Popularitatea sa a fost alimentată şi de câteva episoade devenite de referinţă, precum bătaia dintre un grup de prostituate şi proxeneţii lor sau aceea dintre membri ai Ku Klux Klan şi reprezentanţi ai asociaţiei evreieşti Jewish Defense League, inclusă pe lista 'grupărilor teroriste' de FBI.
'The Jerry Springer Show' a marcat atât de mult cultura populară anglo-saxonă, încât a inspirat şi un musical, 'Jerry Springer: The Opera', jucat cu succes la Londra după anul 2003. Emisiunea americană a fost şi sursa de inspiraţie pentru 'The Jeremy Kyle Show', un program TV difuzat în Regatul Unit de postul ITV în perioada 2005-2019. Programul din Statele Unite nu a mai stârnit atât de mult entuziasm în rândul publicului de la începutul anilor 2010, însă a continuat să fie totuşi difuzat în fiecare zi aproape pe tot teritoriul american până la încheierea sa definitivă, în 2018, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News