Data actualizării:
Data publicării:

Jens Stoltenberg rămâne la conducerea NATO până la 1 octombrie 2024

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jens Stoltenberg, șeful NATO. Sursa foto: Agerpres
Jens Stoltenberg, șeful NATO. Sursa foto: Agerpres
Jens Stoltenberg rămâne la conducerea NATO încă un an. 

Norvegianul Jens Stoltenberg, aflat la conducerea NATO din 2014, a anunţat marţi că va rămâne în funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice pentru încă un an, transmit AFP şi Reuters.

”Sunt onorat de decizia aliaţilor din NATO de a-mi extinde mandatul de secretar general până la 1 octombrie 2024. Puntea transatlantică între Europa & America de Nord ne-a asigurat libertatea & securitatea pentru aproape 75 de ani şi, într-o lume mai periculoasă, Alianţa noastră este mai importantă ca oricând”, a scris el pe Twitter, cu numai o săptămână înaintea Summitului de la Vilnius din 11-12 iulie.

Această prelungire era aşteptată de câteva săptămâni în absenţa consensului asupra numelui unui eventual succesor.

Numit la 1 octombrie 2014 pentru un mandat de patru ani, norvegianul Stoltenberg (64 de ani) a efectuat deja două mandate, ulterior postul fiind prelungit. 

Și Mircea Geoană va sta la conducerea NATO tot până în octombrie 2024

"Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO remarcabil şi un mare sprijin pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică", spunea Jens Stoltenberg în mesajul difuzat de purtătoarea de cuvânt, odată cu prelungirea mandatului lui Mircea Geoană. 

"Competenţa sa politică, expertiza şi echilibrul în lucrul sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianţa noastră transatlantică. Recunoscând serviciile sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulţumesc lui Mircea pentru dedicarea sa şi aştept cu nerăbdare să ne continuăm activitatea împreună", mai afirma secretarul general al NATO.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel