Jens Stoltenberg insistă pe furnizarea de arme către Ucraina. „Singura modalitate de a convinge Rusia să se așeze la masă”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
jens stoltenberg  Foto: Crișan Andreescu
jens stoltenberg Foto: Crișan Andreescu
Secretarul general NATO spune că Vestul trebuie să furnizeze în continuare arme Ucrainei.

Ţările occidentale trebuie să fie pregătite să-i furnizeze Ucrainei sprijin în contextul în care Rusia nu dă semne că renunţă la intenţiile sale, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, conform Agerpres. Stoltenberg a declarat într-un interviu pentru BBC că sprijinul militar va asigura supravieţuirea Ucrainei ca ţară suverană şi va forţa Rusia să negocieze o încheiere a războiului.

Moscova nu are de gând să încheie conflictulPotrivit înaltului oficial aliat, programul de mobilizare parţială adoptat de Rusia în septembrie a arătat că Moscova nu are nicio dorinţă de a pune capăt războiului.

Forţele ucrainene au avansat de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, dintre care numeroase se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi pot încerca să lanseze o nouă ofensivă, a continuat Jens Stoltenberg.

O cale către negocieriÎn opinia sa, NATO trebuie să se asigure că Ucraina este într-o poziţie solidă în cazul unor negocieri între cele două părţi beligerante.

Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se aşeze la masă şi să negocieze cu bună credinţă şi cu respectarea Ucrainei ca ţară independentă din Europa. Ceea ce ştim este că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde total de puterea de pe câmpul de luptă, a explicat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Anterior, Franţa şi-a reiterat sprijinul pentru Ucraina. Vom fi alături de voi în mod sigur. Vă vom ajuta până când este obţinută victoria, a afirmat preşedintele francez Emmanuel Macron în mesajul său de Anul Noul, adresându-se ucrainenilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel