Jens Stoltenberg: Creșterea prețurilor la alimente, consecință directă a războiului Rusiei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Creșterea prețurilor la alimente reprezintă consecință directă a războiului Rusiei, a spus, miercuri, Jens Stoltenberg.

„Exportul de alimente și cereale din Ucraina este extrem de critic. Creșterea bruscă a prețurilor la alimente și cereale arată ramificațiile globale ale acestui război. Rusia încearcă să creeze o narațiune că vârful prețurilor la cereale este cauzat de sancțiunile noastre - nu este corect", a declarat Jens Stoltenberg reporterilor la Bruxelles, scrie BBC.

Secretarul general a mai spus că sunt în curs de desfășurare eforturi internaționale pentru a încerca să se ridice blocada rusă din porturile de la Marea Neagră pentru a permite exportul de cereale ucrainene, Turcia fiind un jucător cheie în negocieri.

La începutul acestei săptămâni, șefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a avertizat cu privire la o creștere bruscă a insecurității alimentare la nivel mondial, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Emmanuel Macron, președintele Franței, reafirmă solidaritatea cu România, în contextul riscurilor generate de Rusia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a reafirmat, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis, solidaritatea cu România şi cu aliaţii din cadrul NATO, în contextul riscurilor de securitate generate de Rusia.

„Sunt fericit să mă aflu astăzi în Baza Mihail Kogălniceanu, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Această deplasare intervine într-un context grav pe care îl cunoaştem, ştim cu toţii războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care se desfăşoară foarte aproape de această zonă. Misiunea militarilor francezi în România evidenţiază deplina solidaritate a Franţei cu aliaţii săi europeni în contextul ameninţărilor la adresa securităţii noastre comune", a declarat Emmanuel Macron, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată alături de Klaus Iohannis.

„Mulţumesc României pentru că a acceptat ca Franţa să asume responsabilitatea de naţiune-cadru pentru o misiune în cadrul NATO pe teritoriul său. Este un semn de încredere ce reflectă un parteneriat strategic solid. Doresc, de asemenea, să le mulţumesc forţelor noastre armate (...). Doresc să vă transmit, domnule preşedinte, că suntem mândri să ne aflăm aici, suntem fericiţi, suntem mulţumiţi de această misiune care s-a derulat aproape perfect în această primă etapă. Dorim să o continuăm alături de dumneavoastă şi alături de armatele aliate prezente aici, salut toate contingentele naţiunilor pe care le-am întâlnit mai devreme şi care permit securizarea teritoriului României şi flancul estic al Europei şi al NATO", a continuat Emmanuel Macron.

„România nu este pentru Franţa ca oricare altă ţară, alianţa dintre ţările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am evocat acest lucru acum şi, în numeroase ocazii, când au fost crize grave care ameninţau securitatea, România a putut să conteze pe fraternitatea Franţei. Sunt mândru că astăzi continuăm această tradiţie istorică”, a mai spus președintele Emmanuel Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel