Jeffrey Franks: Trebuie evaluată o eventuală majorare a salariului minim
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

O eventuală majorare a salariului minim trebuie evaluată, deoarece ar putea avea efecte dăunătoare pentru economia românească, a declarat miercuri dimineaţă şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

Acesta a spus că sunt întârzieri în ceeea ce priveşte legea salarizării unitare şi cea a pensiilor, dar a arătat că speră că acestea să fie recuperate, transmite Mediafax. Franks a susţinut că ştie că au fost făcute presiuni privind majorarea salariului minim şi că acest lucru ar putea fi un avantaj, dar că trebuie făcută o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce înseamnă o eventuală majorare întrucât aceasta ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie.  El a mai precizat că deficitul este de 4,4% şi că până acum nu s-au discutat alte cifre, iar la o primă vedere aceste date par a fi în regulă.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a precizat că în cadrul întâlnirii speră ca legislaţia să fie aprobată în timp şi să nu creeze probleme în derularea programului. Întrebat dacă salariul minim ar putea să crească, Tănăsescu a răspuns că nu s-a discutat până acum acest subiect, dar că probabil va fi abordat în şedinţa de miercuri. Totodată, întrebat dacă ar putea ca deficitul să crească, Tănăsescu a precizat că în toate discuţiile de până acum s-a convenit ca în 2011 să avem un deficit de 4,4%.

Citeşte şi:

Boc: discuţiile pentru încheierea unui nou acord cu FMI încep în octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel