Jeff Drope (Universitatea Illinois din Chicago): România a făcut pași mari prin dezvoltarea unui plan național pentru bolnavii de cancer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube DC News
Sursă foto: Captură YouTube DC News
Jeff Drope, profesor la Universitatea Illinois din Chicago, a transmis un mesaj la Summitul Aspen din România.

Invitat la Summitul Aspen din România, Jeff Drope, profesor la Universitatea Illinois din Chicago, a transmis un mesaj privind progresele făcute de țara noastră în domeniul medical.

„Sunt la Summitul Aspen din România și pot spune că a fost o ocazie excelentă pentru a discuta despre problemele pe care România le are în Sănătate.

România a făcut pași mari în ultima vreme prin dezvoltarea unui plan național pentru bolnavii de cancer, ceea ce este în linie cu direcția adoptată în acest sens de Uniunea Europeană. Am discutat și despre modalități prin care putem finanța acest plan și planuri asemănătoare. (...) România poate să ia măsuri în legătură cu povara bolilor netransmisibile din această țară“, a spus Jeff Drope.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Testul simplu care te salvează de un AVC. Gabriel Dina (Pfizer România): Durează 30 de secunde și nu ai nevoie de nicio intervenție

Digitalizarea în domeniul medical. Baciu: Până de curând, era o problemă de resursă financiară. Acum, există resurse europene aproape fără precedent

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a vorbit despre rolul tehnologiei în domeniul medical și eforturile de a o aduce mai aproape de oameni.

„Eu aş pune o întrebare pe care vă rog să v-o adresaţi fiecare dintre dvs: Cu ce mă ajută pe mine digitalizarea? Putem să ne uităm la acest proces, la această transformare, la această cale pe care o urmăm, de a aduce tehnologia în viaţa noastră, din două puncte de vedere. Cum împingem tehnologia? Cum împingem digitalizarea? Cum împingem adopţia de tehnologie în viaţa noastră? Sau, cea de-a doua variantă şi revin la această întrebare: Gândiţi-vă sincer şi concret, aveţi în cap un răspuns foarte clar? Cu ce mă ajută pe mine digitalizarea? La nivel personal, nu la nivel de instituţie publică sau privată pe care o reprezentaţi. Cum poate să mă ajute pe mine digitalizarea?

Acum, sigur că, aici, răspunsul mai teoretic, mai filozofic este "ca să am o viaţă mai lungă şi o viaţă mai bună". Însă, până ajungi acolo, discutăm de toate aceste lucruri, plecând de la partea de prevenţie, plecând de la perspectiva pacientului, perspectiva clinică. După care, aportul pe care poate să îl aducă tehnologia în practica medicală, clinică, aportul inteligenţei artificiale, aportul tuturor tehnologiilor care pot împinge mai departe frontiera cercetării şi dezvoltării. Vedem noi tehnologii care apar şi care există graţie unor ample procese şi instrumente tehnice“, a declarat Andrei Baciu, în cadrul evenimentului Aspen Healthcare Summit 2022 (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Investiţiile în oncologie. Cătălin Radu, BMS: Să nu vedem totul ca un cost, ci ca o investiţie în viaţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel