Jean-Claude Junker a cerut să discute cu Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis avut, duminică, o discuție telefonică cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Anterior convorbirii, consilierul prezidenţial Leonard Orban a dezvăluit că preşedintele executivului comunitar este cel care a făcut acestă solicitare.

UPDATE: "Tocmai am avut o conversaţie cu Klaus Iohannis, preşedintele României, pentru pregătirea Consiliului extraordinar de luni al miniştrilor de Interne", a transmis Jean-Claude Juncker prin intermediul paginii sale de Twitter.

Preşedintele Comisiei Europene a precizat că a discutat şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"Am fost amândoi de acord să menţinem deschise frontierele între statele membre UE; avem nevoie de aprofundarea integrării europene şi de mai multă solidaritate în gestionarea crizei refugiaţilor", a mai spus Jean-Claude Juncker.

----------------------------

Știrea inițială:

Preşedintele Klaus Iohannis ar putea avea o discuție telefonică cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Consilierul prezidenţial Leonard Orban a dezvăluit că preşedintele executivului comunitar este cel care a făcut acestă solicitare.

"Este posibil ca această convorbire să aibă loc. Ea fost cerută de preşedintele Comisiei Europene şi este posibil să fie despre imigranţi şi poziţia României pe acest subiect.

Părerea mea este că e un fenomen extrem de complex şi se încearcă explicaţii, de ce numărul a crescut în ultima perioadă. Din cauza problemelor din Libia, s-a creat un culoar care încurajează acest trafic de persoană. Ideea este cum tratezi cauzele, nu numai fenomele. Problemele sunt cauzele, să vedem ce se poate face ca oamenii să nu mai plece din ţările lor.

Sunt o serie de propuneri pe care România le-a salutat - mai mulţi bani alocaţi structurilor care încearcă să securizeze frontierele. Vorbim de un proces care se află la început şi care va continua şi anii viitor", a declarat Leonard Orban, la Realitatea TV.

Vezi și: PSD, PNL și Iohannis, fără soluție în fața unei probleme comune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel